Намерете ни:

Духовни и Модерни

Как да знаем, че правим добър избор?

April, 16, 2016 2477,

Как да знаем, че правим добър избор?

 

Здравей,

 

Днес ще споделя с теб някои от най-важните неща, които ми помагат да правя добрите избори.

 

 

Всеки път, когато казвате “Не знам какво да правя”, вие затваряте вратата към вашата вътрешна мъдрост”

 

Луиз Хей

 

 

На първо място, когато сме изправени пред важен избор, да си зададем въпроса: Това добро ли е за мен и за тези, които засяга?

 

 

Ситуациите и възможностите, които имаме ежедневно, са изключително много и не винаги успяваме да се ориентираме и ясно да усетим и разграничим дали дадено нещо е истински добро, работещо, успешно и удовлетворяващо за нас или всъщност не е. Ако, да речем, сте изправени пред избора да заминете в чужбина, където ви предлагат страхотна работа или да останете да живеете в България, как бихте могли да знаете кой избор е добрия за вас? Истината е, че по принцип животът е много прост, когато знаем неговите закони и механизми, по които действа и сме в синхрон с тях. Но понякога, когато нещо е много важно за нас и даден избор повлиява животът ни за дългосрочен период, нещата не ни се струват толкова прости. Няколко да методите, които използвам и вярвам, че могат да ви бъдат полезни.

 

Преди реално да направите избора, го направете във вашия ум и съзнание. Вижте как го усещате в стомаха си веднъж, след като сте го взели. Дайте си възможност да разберете и осъзнаете посланието, което носи това чувство. Чувствата са информационни носители, в едно чувство има огромна информация, която понякога не бихме могли да изкажем с думи дори да говорим с дни. Така че разберете посланието. Тренирайте тази способност. След това вземете противоположното решение, направете другия избор. С примера, който дадох по-горе - ако сте избрали да заминете в чужбина, сега избирате да останете в България. Как се чувствате сега? Осъзнайте чувството в единия и в другия случай и разберете какво ви казва. Понякога много се притесняваме от неизвестните неща и не си позволяваме да избираме да правим нови неща и промени, защото не знаем какво ще се случи, дали всичко ще бъде наред, свиваме се и предпочитаме да оставим нещата както до сега, отказваме промяната. Не оставяйте да бъдете ръководени от страховете в себе си, отпуснете се и позволете да чуете истината, която идва от тези чувства. Ако започнете да получавате послания, мисли, които са негативни, те идват от егото ви. Когато посланията идват от вашата истинска, висша същност, са подкрепящи, любящи, нежно съветващи и ръководещи.

 

Вслушайте се в думите на околните, но не потъвайте в техните мнения. Как да стане това? Това, което семейството и вашите приятели ви казват, може да бъде много смислено и полезно и реално да ви помогне да осъзнаете и разберете себе си, но вие правите избора и това е вашият живот. За това чуйте себе си. Не приемайте нищо, което ви се казва, за чиста монета и не го оставяйте да ви повлияе до степен, че да ви обърка тотално или да ви тласне към решение, което не е ваше. И помнете, че никой нищо не ви дължи, но и вие не дължите нищо на никого. 

 

Отворете се към знанието, че вие знаете точно какво да направите, винаги. Понякога дотолкова се изгубваме в центрофугата на ежедневието, че способността ни да знаем кои сме, къде сме, какво искаме и накъде отиваме залинява и настъпва голям хаос и объркване. Не допускайте това да се случи. Още сега се обърнете навътре към себе си и призовете вътрешната си мъдрост. Вие вече имате целия необходим опит, знание, просветление, може би в латентно състояние, но всичко това е вътре във вас, призовете го, активирайте го с намерението да го направите, седнете в тишина, успокойте мислите и чуйте отговорите, които идват отвътре.

 

 

Не се страхувайте от грешки. Грешките ни помагат да растем, да се разширяваме и да учим все повече и нови неща за себе си, за хората, за живота. Те ни правят по-силни, по-осъзнати, по-уверени. Защо? Защото когато направим грешка и разберем защо тя се е случила, осъзнаем причините и работим, за да ги изчистим - всичко в нас като качества, начин на мислене, отношение, начин на действие, което е накарало нещата да се случат по този начин - когато изчистим и променим всичко това, минаваме на ново ниво. Ние вървим напред и нагоре по нашия собствен, уникален път. Грешките са условно казано грешки, това са нашите уроци, които ни тласкат напред към отваряне на нашия истински потенциал и проявяването му по вдъхновяващ начин, който прави всичко по-красиво и по-светло. Ние сме хора и сме тук на земята. Този път може и да сте направили лош избор, но не се обезсърчавайте, не се смачквайте, това не е краят. Това е само момент преди всички други триумфални моменти, които сме дошли тук да изживеем. 

 

Кой си ти? Какво си дошъл да научиш тук? Какво е твоето послание към света, какво си дошъл да дариш на света? Всички ние имаме своето уникално място под слънцето. Ние сме повече от нашата личност, повече от нашите проблеми, много повече от нашите страхове. Ние сме свързани с живота, с планетата и най-вече със силата и мъдростта вътре в нас.

 

Всички ние имаме силата да правим изборите, които ни окриляват, които ни изпълват с удовлетворение и вътрешен мир. 

 

Love,

Стояна


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook