Намерете ни:

Холистично хранене

Ягодово Смути с ревен и кленов сироп

May, 13, 2018 75,

Ягодово Смути с ревен и кленов сироп

Здравей,

Днес споделям една вкусна и здравословна рецепта за ягодово смути. Чудесен избор за детокс, повече енергия и леко междинно похапване през топлите летни дни.

 

Ягодово Смути с ревен и кленов сироп

 

Съставки:

1 чаша пресни ягоди

1/2 чаша нарязан свеж ревен

1 супена лъжица кленов сироп

1/4 чаена лъжичка смлян кардамон

1 чаша неподсладено бадемово мляко

1/2 до 3/4 чаши лед, на вкус (да се охлади)

1/4 чаша сурово кашу, престояли във вода за най-малко 15 минути и изцедени

3 меки фурми, също престояли за малко във вода

1 чаена лъжичка пресен лимонов сок

1/2 чаена лъжичка чист ванилов екстракт

1/8 чаена лъжичка розова Хималайска сол

 

За поръсване може да смелите една лъжица кокосова захар, с половн шепа сурово кашу и малко хималайска сол.

 

Начин на приготвяне:

 

Стъпка 1 - Поставете суровото кашу в блендер и блендирайте, докато се смели до кремообразна смес /или ако не е престояло във вода до ситно брашно/.

 

Стъпка 2 - Изпразнете блендера и поставете фурмите /без костилка/. Блендирайте, докато станат на каша.

 

Стъпка 3 - Добавете всички съставки в блендера и блендирайте  около 40 секунди, докато се получи еднородна средно-гъста смес. Смутито е напълно готово.

Любопитно за ревена:

Ревенът е едро растение с височина до 120 cm и ширина 100 cm. Корените са мощни, дълбоки. Листните дръжки са дебели, ръбести, сочни, червеникави. Листата са големи, над 20 см в диаметър, закръглено яйцевидни и с неравна петура. Съцветието е разположено на висока цветоноса метлица. Напълно зимоустойчиво растение. Листните дръжки се използват за храна. Те са особено популярни в Германия, напоследък се внасят в България от някои големи хранителни вериги. Растението е многогодишно и лесно за отглеждане. Дръжките се използват за гарнитура, супи, сосове, сладка, компоти. Берат се май-юни, когато са млади. После загрубяват и имат лико. Ревенът може да се консумира в пай, в крем, в сладкиш, в салата или в супа. Със сигурност може да го добавите в много рецепти. Може да го похапвате и суров. Вкусът на ревена обаче е леко кисел, за да го подсладите, може да го комбинирате с най-различни плодове.

Ревенът е супер храна с множество ползи за здравето:

1. Помага за здрави зъби и кости

2. Помага за здравето на очите

3. Подпомага имунната система

4. Помага за здраво сърце

5. Помага при високо кръвно налягане

6. Предотвратява запек

 

Насладете се! :)

 

Love,

Stoyana

 

Източник: kriscarr.com


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Techniques for a successful day

Enter your email address:

Guide for meditation

Enter your email address:

Последвай I am House във Facebook