Намерете ни:

Духовни и Модерни

Юли Тонкин: Има две основни Мотивиращи сили, едната е Възможността, втората е Болката!

February, 21, 2017 2286,

Юли Тонкин: Има две основни Мотивиращи сили, едната е Възможността, втората е Болката!

Стояна: Здравей, Юли! Изключително ми е приятно днес да разговаряме с теб на една чудна тема - мотивацията :) Като начало, разкажи ни  твоята история - какво те мотивира да бъдеш това, което си в момента - вдъхновение за хората, да правиш най-големите събития за личностно развитие в България, да правиш хилядите безплатни уебинари и живи събития и не на последно място да изтвориш книгата “Нечовекът - 365 бързи тактики за мотивация и успех”? И всъщност коя беше пределната точка или точката на пречупване за теб? :)

 

Юли Тонкин: Когато започнах да споделям начина по който живея, когато се изправих пред страха и заявих, че вече Аз управлявам живота си, когато разбрах, че мечтите и страховете ни са в сходна посока.

 

Стояна: Защо повечето хора живеем по някакъв шаблон и как можем да променим това? Какво може да ни мотивира да освободим душите си от оковите?

 

Юли Тонкин: Посоката е към Страха! Повечето хора бягат от него, с това го правят по-силен и могъщ! Простата истина е, че когато отидем към него, когато го направим наш съюзник можем да постигнем всичко за което сме мечтали.

 

Стояна: Кой е най-големият мотивиращ фактор, нещото, нуждата, заради която се будим сутрин? Тоест има ли такъв универсален за всички хора, според теб, или е различен при всеки?

 

Юли Тонкин: Има две основни Мотивиращи сили, едната е Възможността, втората е Болката! Болката е много по-силна!

 

Стояна: Защо на някои хора им се получават много лесно и безпроблемно нещата, докато на други никога не им се получават?

 

Юли Тонкин: Защото обичат това, което правят и не го считат за работа…, те го считат за Удоволствие! 

 

Стояна: Кое, според теб, е нещото, което ни кара да се отказваме от мечтите си, да се демотивираме да действаме за тяхното сбъдване?

 

Юли Тонкин: Най-често е средата около нас! Ние сме средното на хората с които прекарваме времето си!

 

Стояна: Как да тренираме мускулът на мотивацията? :)

 

Юли Тонкин: Както всеки един мускул, с тренировки!

Ти си музиката, която слушаш, думите, които изричаш, филмите, които гледаш, хората с които дружиш, книгите, които четеш!

 

Стояна: Как можем да не позволим на проблемите да ни демотивират?

 

Юли Тонкин: Думата Проблем в Математиката означава Задача! Всяка задача има решение!

 

Стояна: Ще бъде ли интересен животът ни без проблеми и защо сякаш винаги си ги търсим и дори ако всичко е наред, пак се оглеждаме и сме нащрек какво не е наред? 

 

Юли Тонкин: Без Проблеми (задачи) няма Живот! 

 

Стояна: Каква е връзката на мотивацията с успеха и щастието, според теб?

 

Юли Тонкин: Те са много тясно свързани. Щастието идва от Растежа, то е задоволството от това, че сме се превърнали в нещо повече, че сме сътворили по-висша версия на себе си. Това ни прави Успешни и Щастливи! Това става, когато сме Мотивирани!

 

Стояна: Разкажи ни малко повече какво можем да открием в книгата “Нечовекът - 365 бързи тактики за мотивация и успех” и с какво тя ще ни е полезна?

 

Юли Тонкин: Книгата е насочена към конкретни Действия и Предизвикателства! Тя е за всички, които се чувстват специални и ненормални, всички, които се смятат за Уникални и Неповторими! Нечовекът е за всички, които вярват, че живота се случва за тях…, не на тях!

 

Стояна: През януари се състоя за втори път най-голямото събитие за личностно развитие в България “Несеминарът”. Разкажи ни какво се случи, с какво конкретно Несеминарът е толкова магнетичен и привлича толкова много хора? Основната магична съставка си ти, разбира се :) но все пак за хората, които не са успели да дойдат, опитай да пресъздадеш поне малка част от това, което на практика се случва там.

 

Юли Тонкин: Несеминарът е мястото на което хиляди хора откриват истинската си Същност! Несеминарът е Енергия, Енергия, която хората си припомнят, че всеки от нас Притежава!

 

Стояна: През 2017 предстоят поредица от събития с теб, разкажи ни повече и за тях, какво ще се случва, как можем да се запишем и каква е целта им?

 

Юли Тонкин: Събитието, за което съм най-горд, че успяхме да организираме е Ретрийта. Това е едноседмично Приключение в което едни от най-добрите експерти в България ще предоставят огромно разнообразие от изживявания. От духовни практики, медитации, йога, визуализации.., до екстремни изживявания като рали коли с истински пилоти. Една седмица в Рая, без телефони и интернет, напълно нов Свят с нови Качествени хора, една Уникална среда! Можете да разберете повече тук: http://misli.bg/event/retreet/

 

Правя и най-големия Уъркшоп за говорене пред хора. 35 Участника и 100 човека публика! Това е един от най-големите страхове на хората. „Животът е Сцена“ е най-доброто място хората да се изправят пред този страх и да станат истински Комуникатори. Повече за него можете да разберете тук: http://misli.bg/event/workshop3/

 

Стояна: Какво е твоето пожелание към хората, които търсят начини да подобряват живота си и да държат нивото на мотивацията високо? :)

 

Юли Тонкин: Добре Дошли ☺

 

Стояна: Благодаря ти за този прекрасен разговор! :)

 

Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook