Намерете ни:

Техники за успешен ден

Техника за успешен ден: Зареждане с жизнена енергия

February, 27, 2016 1831,

Техника за успешен ден: Зареждане с жизнена енергия

Здравей, 

 

Представям ти текстовия вариант на дихателната практика от рубриката "Техники за успешен ден" на I am House TV, която може да ти помогне да балансираш енергиите и да успокоиш нервната система.

 

 

 

Здравейте, приятели!

 

 

Започва рубриката Техники за успешен ден на I am House TV.

 

 

Днес ще направим една кратка дихателна практика, с която ще успокоим ума и ще се заредим с енергия. Нужно е и по време на деня да дишаме осъзнато, което означава точно това – да осъзнаваме дъха си като правим по-дълбоки вдишвания и издишвания, като го забавяме, като го нормализираме и други методи, които държат вниманието ни там. 

 

 

Когато кислородът от атмосферния въздух влезе в контакт с кръвта, той се свързва с хемоглобина на кръвта и стига до всяка клетка, тъкан, мускул и орган, които укрепва и засилва, възстановявайки изтощените клетки и тъкани, които Природата преобразува. 

 

 

Всеизвестно е, че въздухът е зареден с прана, което всъщност е жизнената енергия, която прониква във всичко, включително и в плодовете и зеленчуците, които поемаме, но най-много жизнена енергия ние можем да извличаме от въздуха и по този начин зареждаме нашия акумулатор, образно казано, като жизнената енергия се натрупва в мозъка и нервните центрове, за да се използва, когато е необходимо. Точно както кислородът в кръвта удовлетворява потребностите на системата, така и запасът от прана, поет от нервната система, се изчерпва от нашето мислене, желаене, действие и т.н. и следователно се налага непрекъснатото му възстановяване. 

 

 

За всяка мисъл, за всяко действие, за всяко волево усилие, за всяко мускулно движение е необходимо определено количество нервна сила, която всъщност представлява форма на прана. 

 

 

Ето за това е много важно да прекарваме време на чист въздух, въздухът в планината, гората и там, където има много растения, там освен кислород, се съдържа и много повече количество прана, с която да се заредим, не случайно, когато почиваме в планински курорт, дори ако прекалим с алкохола, се възстановяваме два пъти по бързо отколкото в градски условия :)

 

 

На първо място разтриваме длани една в друга, докато усетим загряване и ги поставяме от двете страни на главата.

 

 

Сега правим едно непълно вдишване през носа, броейки до 5, усетете колко време да бъде вдишването, за да не докрай и задържаме дъха като броим до пет или за няколко секунди, колкото усетите за необходимо. След това издишваме през устата като броим до 7 или до тогава докато издишате напълно въздуха, без да задържате и отново повтаряте целия цикъл. Правим това поне 5 пъти или толкова колкото ви е добре, докато усетите как умът се успокоява и сте заредени с енергия.

 

 

Може да практикувате това всеки ден – сутрин преди да тръгнете за работа, по време на деня също може да използвате тази техника, за да балансирате енергиите и да не се напрягате, може да го правите и вечер преди сън.

 

 

Сега правим едно пълно йогийско дишане, което означава първо вдишваме през стомаха, въздухът преминава нагоре по диафрагмата и стига до белите дробове до края на гръдния кош, след което издишваме въздуха по същия път, прибирайки стомаха назад към гърба възможно най-много. Ако не сте го правили, упражнявайте се известно време и бързо ще свикнете. 

 

 

Това беше днешната практика, пожелавам ви да се зареждате винаги, когато имате нужда, да дишате осъзнато и всичко в живота ви да бъде наред!

 

 

Благодаря ви, че бяхме заедно и тази седмица, пожелавам ви един прекрасен и усмихнат уикенд!

 

 

До скоро!

 

 

Love,

Стояна

 

 

Гледай видео варианта на тази техника в I am House TV тук

 

 


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook