Намерете ни:

Техники за успешен ден

Техника за успешен ден: Вземане на успешни решения

January, 30, 2016 1524,

Техника за успешен ден: Вземане на успешни решения

Здравей,

Реших да представя текстовия вариант на техниката за вземане на успешни решения, която е част от рубриката „Техники за успешен ден”, излъчвана всеки петък в I am House TV. Целта е да имаш записани конкретните стъпки, които да прилагаш на практика и да вземаш важните решения в живота си с увереност и в синхрон с твоята вътрешна истина.

 

Здравейте, приятели!

 

Вие сте с рубриката "Техники за успешен ден” на I Am House TV.

 

Днес ще Ви покажа няколко техники за улесняване процесът на вземане на решения. Тъй като получих много запитвания от Вас как да вземам по-лесно решенията, и то важните решения в живота си, как да бъда по-уверен в тях и как като цяло да бъда по-решителен, днес реших да споделя моя опит в това отношение.

 

Аз дълго време бях от нерешителните хора, затруднявах се да вземам важните решения в живота си. Опитът и минаването през някои не до там успешни решения ми помогна да осъзная няколко неща. Трудностите  при вземането на решения най-често са свързани с два базови страха: страх най-вече да не сбъркаме, да не бъдем изоставени или отхвърлени и страх да поемем отговорност за това, което ще последва. На първо място, бих искала да подчертая, че всички страхове са една илюзия, те са нещо, което ни блокира и са напълно безсмислени, тъй като колкото и да се страхуваме, нещата, така или иначе, си следват своя неизменен ход. Също така, когато дойде този момент и сме изправени пред избор, е необходимо да погледенм на нещата и от друга страна, малко по-философски и да си дадем сметка, че всъщност грешни решения няма. Ако да речем вземем решение, последствията от които са негативни, то отново не е грешно, защото ние отново си вземаме някаква поука, научаваме урок, осъзнаваме нещо ново и стигаме до някакво прозрение. Всичко това ни помага да се развиваме и да стъпваме на нови и нови плоскости. За мен смисълът на живота е точно в това – да израстваме, да откриваме нови неща, да осъзнаваме все повече неща, да усещаме все повече хората, себе си, живота.

 

Как да бъдем по-ефективни и уверени във вземането на решения?

 

Обикновено, когато имаме проблем с вземането на решения, първопричината е на енергийно /духовно/ ниво – това означава, че имаме блокажи в нашите енергийни центрове, които се отнасят до вземането на решения.

 

Днешната техника има три модула, може да си ги запишете на лист, който да носите известно време със себе си, докато свикнете с прилагането им :)

 

Първият модул е свързан с нашата интуиция и нашата воля.

 

Интуицията ни е разположена в нашия шести енергиен център или т.нар. трето око, а волята ни е в нашия трети енергиен център, това слънчевият сплит, известен още като манипура.

Най-често блокажите и затворения канал на интуицията са вързани със страхове, с прекалено много престой извън себе си, тоест ние не даваме почивка на ума и съзнанието, а непрекъснато въртим определени сценарии, мисли, филми в главата си, съзнанието и фокусът ни са някъде навън в нашата материална реалност и не оставяме да чуем по-висшите решения, които идват от нашия вътрешен партньор, от нашата интуиция /никога от егото/. Нейният цвят е индиго и когато го държим чист и ярък /тоест енергията там тече свободно/, ние имаме силна връзка с вътрешната си истина, висша същност и вътрешния партньор, които винаги знаят правилния отговор, знаят най-доброто решение за нашето най-висше благо.

Центърът на волята може да е блокиран поради причина, че нямаме достатъчно доверие както на себе си, така и на процеса на живота и на Вселената и искаме прекалено много да контролираме всичко. По-този начин влошаваме нещата и напротив – вместо да се усетим стабилни и че нещата в живота ни зависят от нас и ние имаме силата да ги създаваме и управляваме, започваме да се чувстваме контролирани отвън – от обстоятелства, хора, ситуации. Когато третият център е балансиран, тогава чувстваме нашата сила, чувстваме увереност, че сме способни да вземаме успешните решения и действаме целеустремено в тази посока, материализираме нещата именно през слънчевия сплит.

 

Това, което ще направим във втория модул сега е да балансираме тези центрове и да ги заредим с енергия, за да започнем да отпушваме този канал, който ще ни позволи да се чувстваме по-комфортно и уверено във вземането на важните решения.

 

Започваме с изчистване, стимулиране и зареждане на шестия енергиен център. Използваме своите показалец и среден пръст, за да масажираме този център, разположен между нашите две физически очи. Представяме си, че те са вибриращ уред за масаж, но никой уред не може да свърши това, което ръцете ни вършат – те са продължение на лечителската сила на сърцето ни. Правим това, докато усетим нещо приятно, може да се появи желание да се усмихнем, тъй като там е разположена и епифизата, която произвежда серотонин - хормонът на щастието :) Правете всичко във Ваше темпо, колкото Ви е приятно, не натискайте прекалено силно, нито прекалено слабо и не позволявайте да усетите болка.

 

Използвайте палецът, показалецът и средният пръст, за да вземете буквално от този енергиен център негативната енергия, блокажите и всички тежки натрупвания, с въртеливо движение обратно на часовниковата стрелка ги „откачете” и пуснете за преобразуване в земята. Правете това отново толкова време и толкова пъти, колкото усетите, че е нужно /добре е минимум 3 пъти/.

 

Продължаваме със зареждането на третото око като поставим своя палец точно на него и погледнем нагоре в центъра. Ще усетите как енергията там тече, продължете поне минута.

 

Когато говорим за изчистване и зареждане на енергийни центрове, изключително добър метод и помощник са т.нар. мантри. Мантрите са съвкупност от звуци с много висока вибрация, която притежава огромна сила. Сега ще използваме звукът Аум – той е свързан с нашата интуиция и шестия енергиен център и изпраща вибрациите и лечебна сила право към него. Пеем Аум 1, 3 или 12 пъти.

 

Сега преминаваме към третия енергиен център. Много е важно да го държим чист, за да създаваме в материята нашите творения, идеи, проекти и, разбира се, да действаме с постоянство за работещите решения, които сме взели.

 

Отново изчистваме негативната енергия и блокажите с въртеливо движение, използвайки трите пръста – палец, показалец и среден и пускаме всичко да се трансформира в нищото, там, от където е дошло. Представяме си, че в областта на слънчевия сплит има ярко греещо слънце или въртящ се светлинен диск в жълта светлина.

 

За да заредим този център използваме мудра за балансиране и отпушване на енергията там. Сплитаме пръстите на ръцете към себе си, допираме палците като пръстите сочат към третия енергиен център. Представяме си, че пръстите ни са фенерчета, от които се излъчва бяла, златиста или зелена лечебна светлина. Правим това, докато не усетим, че топката напрежение там, която е свита на кълбо и ни тежи, се разтваря. Тази топка се получава именно когато искаме да контролираме всичко и всички.

 

Отправяме се към третия модул. Тук си изработваме няколко утвърждения, които използваме, за да си въздействаме и да почувстваме, че наистина можем да вземаме успешни решения. Утвържденията, които аз използвам и са ми помогнали изключително много са две:

 

Аз винаги вземам най-добрите решения за моето най-висше благо.

 

Аз благодаря, че пред мен винаги стои добро.

 

Като начало е добре да ги казвате поне по 100 пъти на ден, в продължение поне на 1 месец. По този начин имплантирате във вашето подсъзнание тази нагласа, тази програма, че Вие вземате най-добрите, успешни и работещи решения и във Вашето поле ще влиза точно това – добри решения, в хармония с вътрешната Ви истина.

 

Не се страхувайте да вземате решения и да грешите, всички грешим понякога, но важното в случая е да не допускаме една и съща грешка няколко пъти :) Вярвам, че можете да вземате най-добрите решения за Вас и тези техники ще Ви помогнат да се почувствате по-комфортно и уверено в този процес.

 

Благодаря Ви, че бяхме заедно и тази седмица в рубриката „Техники за успешен ден”, пожелавам Ви един прекрасен уикенд, пълен с много любов и усмивки!

 

До скоро!

 

Love,

Стояна

 

Гледайте видео варианта на тази техника в I am House TV

 

 

 


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook