Намерете ни:

Духовни и Модерни

Техника за спокойствие

November, 03, 2016 2751,

Техника за спокойствие

Здравей,

 

Днес ще споделя с теб техниката за спокойствие, която можеш също да видиш във фейсбук лайфа, който вчера излъчих тук: https://www.facebook.com/iamhouse.bg/videos/

 

Спокойствието е не е гаранция за щастие, но ни е необходимо, за да даваме почивка на нашата система, която ежедневно е в режим на мобилизация, за да бъде продуктивна, да действа, да говори, да прави, да постига. Ако не даваме оптимални дози от активния и пасивния режим, се чувстваме много натоварени, често и изтощени. От опит знам, че когато сме пренапрегнати, нервната ни система е много натегната, се създава хаотичност в съзнанието ни, което не води до най-добрите и удовлетворяващи резултати. Докато когато запазим вътрешно спокойствие и сме в равновесие, всичко, което правим се получава много по-добре и с много повече лекота.

 

За това реших да направим тази лесна енергийна практика, която за секунди те завръща към твоето естествено състояние на спокойствие и вътрешен мир.

 

Ето и какво е нужно да направиш:

 

Вдишай дълбоко през носа и издишай мощно въздуха през устатата, като при вдишване правиш пълен цикъл избутвайки корема напред с въздух, въздухът преминава нагоре през диафрагмата до белите дробове и издишаш по обратния път през устата - бели дробове, диафрагма, прибирайки корема назад. Направи това поне 4-5 пъти.

 

Докато вдишваш, си представи как струйката въздух, преминаваща през носа и стигаща до всяка твоя клетка е енергията на любовта и спокойствието и се изпълни с тях. При издишване през устата си представи как издишваш всичко, което ти тежи, всяка застояла неприятна енергия и чувство и почувствай лекота.

 

Сега допри длани една до друга и ги разтъркай, докато усетиш загряване. 

 

Постави двете си ръце една върху друга върху гръдния кош и сърцето. Не спирай да дишаш. Върни фокуса на вниманието си в сърцето, там се съдържа цялата истина и мъдрост за твоя живот. Усети кое е истински важно за твоето сърце в този момент, почувствай какво те ръководи то да направиш точно в този момент.

 

Мислено си кажи около 20 пъти утвърждението: Аз съм напълно спокоен. Аз заслужавам  да имам спокойствие и равновесие в живота си. Всичко е наред.

 

Когато се усетиш готов, завърши практиката.

 

 

Вярвам, че можем да създаваме дните си, изпълнени с много спокойствие и добронамереност. Това е точно толкова лесно, колкото звучи :)

 

Още полезни и ефективни техники ще споделя на лекцията “Как да изградим успешна концепция за себе си” на 8 ноември във Варна и на 10 ноември в София. 

 

По време на лекцията ще научите как на практика да прилагате неписаните закони, по които работят Живота и Вселената, така че да реализирате желаните резултати  във всичко, което желаете. Запази своето място тук: http://iamhouse.bg/lecture

 

За допълнителни въпроси и записване свържи се с нас на телефон: 0884112300

 

Прекрасен ден от мен!

 

Love,

Стояна


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook