Намерете ни:

Духовни и Модерни

Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроение

November, 02, 2016 2648,

Техника за повишаване на жизнеността и доброто настроение

Здравей,

 

Днес ще споделя с теб една техника, която много бързо променя вътрешното ни състояние. 

 

Както винаги, изпълнява се много лесно, действието й е мигновено и не изисква някакви специални умения :)

 

Преди да разбереш какво точно е нужно да направиш, ще ти споделя кратка и важна информация за една много важна част от нашия организъм - това е тимусната жлеза. Тимусът е ендокринна жлеза, съставена от два дяла. Те са разположени симетрично, от двете страни на трахеята, зад гръдната кост и пред сърцето. Има много важна функция за запазване на енергийния баланс в организма. Наричат я още точката на жизнеността и младостта на нашия организъм. Да я намерите е лесно. Необходимо е да поставите събрани два пръста под вдлъбнатината на ключицата. Това е приблизителното местоположение на тимусната жлеза – централната част на гърдите, точно зад гръдната кост.

 

 

Има един много лесен и ефективен метод за въздействие върху тимуса, ефективно стимулиращ вътрешната жизненост – почукване, поглаждане и масажиране на тази точка. Ако правите това редовно сутрин и няколко пъти през деня, точката на младостта ще се активира и ще се почувствате много по-енергични, весели и радостни. Въпреки привидната незначителност на процедурите, тяхното положително въздействие е необичайно голямо и има огромно влияние върху оздравяването и подмладяването на организма.

 

Ето и какво е нужно да направите:

 

Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания през  носа като при вдишване избутвате с въздух корема напред, а при издишване го прибирате назад. 

 

Разтрийте интензивно длани една в друга, докато усетите загряване и поставете двете ръце върху гръдния кош с дланите към него една върху друга. Задръжте ги там около 10-15 секунди.

 

Започнете да масажирате мястото, където е разположена тимусната жлеза с дясната си ръка като използвате върха на пръстите си с леко кръгово движение по посока на часовниковата стрелка и съвсем лек натиск. Правете това колкото ви е приятно, обикновено около 20-30 секунди са достатъчни. 

 

Започнете в бавен и постепенен ритъм да потупвате областта на тимусната жлеза. Около 20 потупвания са достатъчни, ако усетите, че имате нужда, увеличете потупванията. Бъдете нежни и внимателни със себе си. Ако усетите дискомфорт, прекратете изпълняването на потупването.

 

Правете това по няколко пъти на ден, винаги когато усетите постребност.

 

Видшваме и издишваме дълбоко и завършваме практиката.

 

А сега е време да се усмихнеш отвътре. Усмихни се и отвън и се потопи в хубавата енергия на твоя ден :)

 

Още полезни и ефективни техники ще споделя на лекцията “Как да изградим успешна концепция за себе си” на 8 ноември във Варна и на 10 ноември в София. 

 

По време на лекцията ще научите как на практика да прилагате неписаните закони, по които работят Живота и Вселената, така че да реализирате желаните резултати  във всичко, което желаете. Запази своето място тук: http://iamhouse.bg/lecture

 

За допълнителни въпроси и записване свържи се с нас на телефон: 0884112300

 
 

Love,

Стояна

Източници: www.throughtheyes.com, biomedis.info, wikipedia


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook