Намерете ни:

Холистично хранене

Суров тиквен пай

October, 16, 2016 4411,

Суров тиквен пай

Здравей,

 

Днес ще споделя с теб една чудна, супер вкусна, хранителна и полезна рецепта за суров веган тиквен пай, който е супер лесен за приготвяне. Заедно с авокадото, жълтата тиква е любимата ми храна :) И сега съм супер щастлива, че есента е тук и имаме тиква в изобилие! :) 

 

Ето и какво ще ви е нужно за приготвянето на тиквения пай:

 

Съставки:

 

2 чаши орехи

½ чаша фурми без костилка

½ чаша кашу, накиснати предварително във вода за няколко часа

½ чаша разтопено кокосово масло

½ чаша пюре от варена тиква

1 чаена лъжичка подправка за тиквен пай

2 супени лъжици кленов сироп или агаве

щипка хималайска сол 

 

Начин на приготвяне:

 

 

Стъпка 1 - За да направите “блата” на пая, поставете в блендера орехите, блендирайте, докато станат ситни като брашно, след което добавете фурмите и щипка хималайска сол и блендирайте още малко, докато се получи лепкава хомогенна смес.

 

Стъпка 2 - Разстелете получената смес в тавичка, намазана с разтопено кокосово масло или поставете хартия за печене.

 

Стъпка 3 - За да направите крема, поставете количеството кашу в измития блендер и блендирайте, докато отново стане подобно на брашно.

 

Стъпка 4 - Добавете в блендера към кашуто сварената тиква, заедно с кленовия сироп, подправката за тиквен пай и кокосовото масло и блендирайте още малко, докато се получи гладка кремообразна смес.

 

Стъпка 5 - Намажете суровия блат с крема и оставете в хладилника за 1 час, ако нямате търпение, ако имате - поне 2 часа, за да стегне добре :) 

 

Получават се около 10 парченца.

 

И тиквеният пай е готов! Бон Апети! :)

 

Love,

Стояна

 

Източник: www.thefullhelping.com


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook