Намерете ни:

Холистично хранене

Печена цигулка с плънка от кестени и басмати от Джейми Оливър

January, 20, 2017 631,

Печена цигулка с плънка от кестени и басмати от Джейми Оливър

Здравей,

 

Днес ти представям една много вкусна  веган рецепта от любимия ми кулинар Джейми Оливър :) Много лесна и вкусна, идеална за сезона.

 

Съставки

1 жълта тиква цигулка, около 1,5кг

зехтин

1 глава червен лук

1 скилидка чесън

1 връзка пресен градински чай, (30 гр)

10 сушени домата

75гр кестени

75гр ориз басмати

75гр сушени боровинки

1 щипка смлян бахар

Листа градински чай

Червено вино

 

 

Начин на приготвяне

 

Стъпка 1 - Измийте тиквата, внимателно я нарежете на половина по дължина, след което  почистете семената и ги запазете. Издълбайте малко от тиквата, за да направите място за плънката. 

 

Стъпка 2 - Използвайте издълбаната смес от тиквата и я поставете в загрят тиган със зехтин заедно с лука и чесъна. След малко време поставете и градинския чай заедно с кестените  и сушените домати.

 

Стъпка 3 - Добавете ориза, боровинките и бахара, щипка морска сол, черен пипер и супена лъжица червено вино, разбъркайте добре периодично и пържете в продължение на 10 минути, или докато съставките омекнат. 

 

Стъпка 4 - Поставете сместта във вдлъбнатините на двете половини на цигулката, след което ги съберете отново в едно цяло. Намажете кората на тиквата с малко зехтин, сол и черен пипер и още билки, които имате под ръка. 

 

Стъпка 5 - Поставете тиквата в намазнена тава и поставете върху нея алуминиево фолио. Пече се в продължение на около 2 часа на 180 градуса.

 

Стъпка 6 - След като е готова, разрязваме цигулката на хубави дебели резени и сервираме на любимите ни хора :)

 

Вкусно и полезно! Бон апети!

 

Love,

Стояна


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Techniques for a successful day

Enter your email address:

Guide for meditation

Enter your email address:

Последвай I am House във Facebook