Намерете ни:

Духовни и Модерни

Освободи се от стреса в 8 лесни стъпки

December, 25, 2015 2902,

Освободи се от стреса в 8 лесни стъпки

Здравей,

Днес ще ти разкажа най-важното, което знам за освобождаването от стреса.

 

Стресът не е нищо друго, освен нашето его, което е взело превес. Когато се чувстваме в стрес, сме попаднали в капана на егото. Истината е, че то може да ни контролира само когато не сме наясно, че това всъщност се случва. Ние можем управляваме егото. Ето и моите малки сладки предложения за живот без стрес:

 

1. Опрости живота си

Да опростим живота си не означава да живеем сиво, скучно, без да поддържаме много контакти или да ограничим функционирането си в света. Това означава, че, например, ако не ни харесва да поддържаме дадени отношения – просто ги прекратяваме. Никой няма да си направи харакири, заради това, че сме го премахнали от фейсбук и живота си. Необходимо е да се прочистим, както от отношенията, които ни изхабяват, така и от предметите, така и от мислите, които не ни водят към щастие и радост. Като ритуален жест в тази посока бихме могли да почистим жилището си, дори да направим ремонт, за да направим място и за новите по-хубави неща.

 

2. Казвай „НЕ”

Няма нужда да се разкъсваме между хиляди задължения, отговорности, срещи и какво ли още не. Може и да сме свикнали нон-стоп да сме „на педал” и когато не сме, да се чувстваме неползотворни и гузни, че нищо не вършим. Това отново е капанът на егото. Можем да се организираме по-добре и да се чувстваме комфортно да откажем дадена среща или да се отървем от някоя отговорност. Нека ревизираме всичко това и да определим своите приоритети. Така ще бъдем много по-ефективни и нивото на стреса ще се смали драстично.

 

3. Започни да спестяваш и не разчитай на кредити

В определени случаи, когато искаме да направим смислена инвестиция, например, можем да предприемем този разумен риск и да вземем пари назаем, или пък банков кредит. Но бързите кредити или кредити просто за да си купим ботуши, са пагубни. Не е добре да дължим нищо – нито на банката, нито на хората, нито на себе си. Има много книги, техники, семинари, които могат да ни помогнат да се отворим към изобилието. Можем да повярваме, че заслужаваме финансова стабилност и тогава няма да се налага да изпадаме в заеми. Това е едно от най-стресиращите неща за хората, нека не си го причиняваме.

 

4. Дишай

Не дишаме съзнателно. През повечето време не осъзнаваме начинът, по който дишаме. Ако опитаме да дишаме дълбоко и наблюдаваме вдишванията и издишванията си, стресът лека полека ще се освободи от клетките ни. Изпълваме се с кислород, мозъкът ни се оросява и всичко изглежда по различен начин.

 

5. Празнувай

Нужно е да отделяме време за себе си и да се забавляваме! Нека направим нещо хубаво, което ни доставя искрено удоволствие и да забравим за всичко! Можем да се настроим на хепи вълна за парти и просто да се отдадем на радостта! Да си позволим да направим това, което наистина ще ни отпусне и ощастливи.

 

6. Решавай по един проблем всеки ден

Какво ни носи най-голям стрес? Обикновено стресът е свързан с неудовлетворение в една или няколко сфери на живота ни – работа, семейство, здраве. Можем да открием коя точно мисъл и ситуация ни стресира и да започнем всеки ден една по една да се справяме с тях. Начините са хиляди – може да започнем редовна медитация, да посетим психотерапевт, да си водим дневник или да намерим утвържденията, които ни помагат да се справяме с проблемните ситуации.

 

7. Дай си достатъчно време за сън

Липсата на достатъчно сън отново е голям стресиращ фактор. Всеки организъм е различен, някой се наспива добре за 5 часа, друг за 7, а трети за 10. Нека открием колко време ни е нужно и да си го дадем.

 

8. Отлей стреса

Можем да вземем решение и да изразим намерение към Вселената, че повече нямаме нужда от стрес. Да, свикнали сме и по навик реагираме със стрес, но можем да бъдем бдителни и концентрирани. Всъщност тази, може би, е най-важната от всички стъпки. Защото това, което оформя света ни са нашите намерения и осъществяването им.

 

Пожелавам ти успех и живот пълен с радост и любов!

 

Love,

Стояна

Източник: www.kico-laptrays.co.uk

Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook