Намерете ни:

Холистична Библиотека

Как да творим със Закона за привличането

September, 04, 2016 2542,

Как да творим със Закона за привличането

Чистото желание внаги е съпътствано от положителна емоция. Може би това е причината, поради която много хора не са съгласни с начина, по който използваме думите искам и желая. Те често казват, че искането предполага някаква липса и по този начин е в противоречие със собственото си значение. Ние сме съгласни с това. Проблемът обаче, не е в думата, която използваме, а в емоцията, която се опитваме да изразим с нея. 

 

Нашето желание е да ти помогнем да разбереш, че можеш да стигнеш там, където искаш да бъдеш, от мястото, на което се намираш, без значение къде се намираш в момента и какво е сегашното ти състояние. Най-важното нещо, което трябва да разбереш е, че състоянието на ума ти, или твоето отношение към живота в момента, е основата, от която и към която ще привлечеш повече. 

 

Мощният и неизменен Закон за Привличането откликва на всичко в тази вибрационна Вселена – събира хората, чиито вибрации съвпадат, ситуациите, чиито вибрации съвпадат и мислите, чиито вибрации съвпадат. Всъщност, всичко в живота ти  - от начина, по който мислите преминават през ума ти, до хората, с които се срещаш в градския транспорт – е такова, каквото е, благодарение на Закона за Привличането.

 

 

Не вярваме, че на хората им е толкова трудно да решат какво искат. Те по-скоро не вярват, че могат да получат това, което искат... Защото не разбират силния Закон за Привличането и тъй като не осъзнават собственото си вибрационно излъчване, нямат съзнателен контрол над нещата, които идват в собствения им живот. Мнозина са изпитвали дискомфорта от това наистина да искат нещо и да работят много усилено, за да го постигнат, но го отблъскват от себе си, понеже мислят за липсата му повече, отколкото за това как ще го получат. Така че с времето тези хора започват да асоциират получаването на желани неща с тежък труд, борба и разочарование. 

Така че, когато казват „Не знам какво искам”, всъщност искат да кажат „Не знам как да получа това, което искам” или „Не съм склонен да направя онова, което според мен е необходимо, за да получа това, което искам” и „Не искам отново да работя толкова усилено, само за да изпитам дискомфорта от това все пак да не го получа”!

 

Да си кажеш „Искам да знам какво искам” е важна първа стъпка в Съзнателното Сътворяване. След това обаче, трябва да дойде съзнателното насочване на вниманието ти към нещата, които искаш да привлечеш в живота си.

 

Повечето хора не насочват съзнателно мислите си по посока на нещата, които наистина искат, а вместо това просто наблюдават какво се случва около тях. Така че, когато видят нещо, което им харесва, те изпитват положителна емоция, а когато видят нещо, което не им харесва, изпитват отрицателна емоция. Малцина осъзнават, че могат да контролират начина, по който се чувстват и да влияят положително върху нещата, които влизат в живота им, като умишлено насочват мислите си. И тъй като не са свикнали да го правят, това им отнема известно време и упражнения, докато се научат. Именно по тази причина препоръчваме процеса Творческа Работилница. Като насочваш мислите си съзнателно и разиграваш в ума си ситуации, които ти доставят удоволствие и предизвикват в теб положителни емоции, започваш да променяш собствената си точка на привличане

 

Вселената откликва на това, което мислиш и не прави разлика между мисъл, породена от наблюдавано нещо, и мисъл, породена от въображението ти. И в двата случая тази мисъл е твоята точка на привличане и ако останеш съсредоточен върху нея достатъчно дълго време, тя ще се превърне в твоя реалност.   

 

Всичко, което познаваш и всички, които познаваш излъчват вибрационни сигнали, които трябва да съвпадат, за да има привличане. Така че дори в ситуации, в които хората изглеждат различни, за да са заедно, преобладаващите им вибрации трябва да съвпадат. Такъв е Законът. Във всички хора има вибрации за това, което искат и за липсата на това, което искат, и затова всичко, което влиза в живота им, винаги съвпада с вибрациите, които преобладават в момента. Това правило няма изключения.

 

Нека намесим и думата хармония. Когато двама души са съвсем еднакви, стремежите им не могат да бъдат изпълнени. С други думи, на продавача не му трябва да привлече друг продавач. Само привличането на купувач носи хармония

 

Срамежливият мъж привлича общителна жена, защото намерението му е да бъде по-общителен, така че той всъщност привлича обекта на стремежите си. 

Намагнетизираният къс желязо ще привлече друг къс желязо, но не и къс мед или алуминий. 

Когато настроиш радиоприемника си на 98,7 FM, не можеш да уловиш сигнала на 630 АМ. Тези две четоти не съвпадат. 

Никъде във Вселената няма вибрационно доказателство, че противоположностите се привличат. Не е така.  

 

Ами нещата, които някога са ни привличали, а сега ни карат да се чувстваме зле?

Джери: Как става така, че някои хора с огромни усилия най-накрая успяват да привлекат нещо, което много са искали, но когато го получат, откриват, че всъщност са попаднали в много отрицателна ситуация? Това ги наранява.

 

Абрахам: Често хората решават какво искат, когато все още са много далеч от него. Те обаче, не разбират, че трябва да се съсредоточават върху желанието си и да практикуват тази вибрация, докато накрая постигнат хармония с нея и позволят на Закона за Привличането да протегне ръка към Вселената и да им даде точно това, което са поискали. Вместо това те стават нетърпеливи и се опитват да го накарат да се случи, като веднага се хвърлят в действие. Но като се впуснат в действие преди да са подобрили вибрацията си, те получават неща, които съответстват на старата им вибрация, а не на желанието им. 

 

Ако не си усвоил желаната от теб честота, често има голяма разлика между вибрацията на това, което всъщност искаш и вибрацията, която излъчваш. А нещата, които идват при теб, винаги съвпадат именно с излъчваната вибрация. 

 

Например, дадена жена току-що е излязла от връзка, в която е била удряна и обиждана от партньора си. Тя нито е харесвала  това, нито го е искала. Всъщност, животът с този човек й е бил омразен. От позицията, в която тя прекрасно вижда какво не иска, тя взема ясно решение какво иска. Иска партньор, който да я обича, уважава и се държи мило с нея. Самата тя обаче, се чувства много несигурана и затова иска да си намери приятел веднага. Отива на място, където ходи често и там среща нов човек, който й се струва приятен. На този етап тя може би не осъзнава,че Законът за Привличането продължава да привлича към нея хора, които отговарят на преобладаващата й вибрация. А в този момент в нея все още преобладава вибрацията на това, което не иска, защото нежеланите аспекти на последната й връзка са много по-живи в съзнанието й, отколкото новите стремежи, които все още не са се затвърдили. В желанието си да успокои чувството си за несигурност тя решава да действа и се впуска в новата връзка само за да получи още от онова, което преобладава във вибрацията й. 

 

Ние бихме я посъветвали да си даде малко повече време, през което да мисли за това, което иска, докато то стане основа за нова доминатна вибрация в нея. И след това да позволи на Закона за Привличането да доведе при нея чудесния й нов партньор.   

 

Абрахам: На първо място бихме поздравили този човек за това, че е открил най-важното от всички желания: търсенето на щастие. Защото, когато търсиш и намираш радост, ти не само постигаш пълна хармония с Вътрешното си Аз и с истинската си същност, но и с всички неща, които желаеш. 

 

Когато радостта е истински важна за теб, ти не си позволяваш да се съсредоточаваш върху неща, които не те карат да се чувстваш добре. Като мислиш само за това, което те прави щастлив, ще създадеш за себе си прекрасен живот, пълен с всички неща, които желаеш. 

Когато се стремиш към радост и обръщаш внимание на начина, по който се чувстваш, и следователно насочваш мислите си към неща, които те карат да се чувстваш все по-добре, ти подобряваш вибрацията си и точката ти на привличане става такава, че Законът за Привличането ти носи само онова, което желаеш.

 

Съзнателното насочване на мислите ти е ключът към живот, изпълнен с радост, но стремежът към самата радост е най-добрата стратегия..., защото търсейки радост, ти намираш мислите, които ще привлекат прекрасния живот, който желаеш.  

 

Абрахам: Често ни обвиняват, че учим хората на егоизъм. Ние винаги се съглаяваме, че това наистина е така, защото човек не може да види живота от друга гледна точка, освен от своята собствена. Егоизмът е осъзнаване на себе си. Независимо дали мислиш за себе си или за някой друг, ти винаги гледаш от собствената си вибрационна гледна точка, а това, което чувстваш, е твоята точка на привличане.

 

Ако от своята лична гледна точка се съсредоточаваш върху нещата, които те карат да се чувстваш добре, тогава точката ти на привличане е такава, че всичко, което идва към теб благодарение на Закона за Привличането, също ще те кара да се чувстваш добре. 

Ако обаче, не си достатъчно голям егоист, за да се съсредоточаваш върху нещата, които те карат да се чувстваш добре, тогава точката ти на привличане е такава, че привличаш неприятни неща, които няма да ти харесат, когато дойдат при теб.

 

Ако не си достатъчно голям егоист и не те интересува как се чувстваш, като съответно не насочваш мислите си така, че да позволяваш пълното си свързване със своето Вътрешно Аз, така или иначе няма да имаш нищо, което да дадеш на друг.

Всеки е егоист. Не може да бъде другояче.   

 

Кое е по-морално: да даваш или да получаваш?

Джери: Следователно, в получаването има също толкова радост и добро, колкото и в даването. С други думи, в морално отношение едното не е повече от другото?

 

Абрахам: Благодарение на Закона за Привличането, каквото даваш – с вибрационното си излъчване – това и получаваш... Законът за Привличането безпогрешно донася на всеки плодовете от градината на собствените му мисли. Когато мислиш за Благополучие, винаги получаваш съответните резултати. Когато излъчваш омраза, Законът за Привличането не може да ти донесе любов. Това би нарушило Закона.

 

Когато хората говорят за даване и получаване, те често имат предвид физически действия или материални неща, но Законът за Привличането не откликва на думи или действия, а на вибрацията, която лежи в основата им.

 

Виждаш например някой, който има някаква нужда. Може би няма пари, не може да се прибере у дома си или пък няма храна. Това те кара да се чувстваш тъжен (защото мислиш за това,че нещо не му достига, а така вибрацията за недостиг се активира у теб). От това състояние на тъга ти му предлагаш нещо физическо – пари или храна. Обаче, вибрацията, която излъчваш, всъщност му казва: Правя това за теб, защото виждам,че ти не си в състояние да го направиш за себе си. Вибрацията ти всъщност е фокусирана върху неговия недостиг на Благополучие. По този начин преобладаващата ти вибрация всъщност затвърждава недостига му, въпреки че с действията си му предлагаш пари или храна. 

 

Бихме ти предложили да отделиш малко време и да си представиш този човек в по-добро положение. Първо затвърди мисълта за неговия успех и щастие в собственото си съзнание и едва когато тя стане твоята преобладаваща вибрация по този въпрос, тогава му предложи онова, което новата ти гледна точка те вдъхновява да му дадеш. Така, благодарение на положителната вибрация, която преобладава в мислите ти за този човек, ти ще привлечеш подобна вибрация на Благополучие към него. С това ще го насърчиш и ще му помогнеш да намери вибрацията, която съответства на желанието за Благополучие, вместо тази, която съответства на сегашното му положение. Според нас, това единственият полезен начин да даваш.

 

Следователно, въпросът не е: „Кое е по-добро – даването или получаването?” Въпросът е: „Кое е по-добро – да се съсредоточаваш върху това, което искаш или върху това, което не искаш?”. „Кое е по-добро – да насърчиш някого, като повярваш в успеха му или да го обезсърчиш още повече, като обръщаш внимание на сегашното му положение?”. „Кое е по-добро – да си в хармония с Вътрешното си Аз, преди да предприемеш някакакво действие или да не си в хармония?”. „Кое е по-добро – да добавяш към успеха на някого или да добавяш към неуспеха му?”.

 

Най-големият подарък, който можеш да дадеш на някого, е да си убеден в успеха му.

 

Има толкова светове, колкото и наблюдатели, Същества или индивиди. Не си дошъл тук, за да създадеш свят, в който всички са еднакви, искат едно и също и получават едно и също. Тук си, за да бъдеш това, което искаш да бъдеш, като позволяваш и на всички други да бъдат това, което те искат да бъдат.

 

Какво щеше да стане, ако всички получаваха това, което искат?

Джери: Позволи ми да вляза в ролята на адвокат на дявола и да попитам какво щеше да стане, ако всяко едно егоистично същество на планетата получаваше всичко, което иска? Какъв ли хаос щеше да настъпи на Земята?!

 

Абрахам: Нямаше да бъде и не е никакъв „хаос”. Благодарение на Закона за Привличането хората щяха да привличат към себе си тези, които са в хармония с техните стремежи. Разбираш ли, планетата, на която живеете, е много добре балансирана. Тук има всичко в достатъчно големи количества и разнообразие, за да разполагате с всички съставки, които може да са ви нужни в тази голяма „кухня”, в която сте дошли „да готвите”. 

 

Джери: Абрахам, вие сте говорили за Съзнателното Сътворяване. Бихте ли обяснили с какво то може да ни бъде полезно?

 

Абрахам: Ти си дошъл с намерение да бъдеш активен – това е част от удоволствието да живееш в този физичеки свят. Не си възнамерявал обаче, да използваш действието си за  сътворение – имал си намерение да използваш тялото си, за да се наслаждаваш по-пълно на това, което си сътворил с мисълта си.

 

Когато настроиш мисълта си предварително, изпитвайки положителна емоция, ти даваш начало на творението си. И когато се движиш през времето и протранството към неговото проявление в бъдещето, знаейки, че то ще е там..., тогава, от това радостно творение, което си създал в бъдещето, ще бъдеш вдъхновен за действие, изпълнено с радост. 

 

Ако в натоящето предприеш действие, което не е изпълнено с радост, ние можем да ти кажем със сигурност, че то няма да завърши добре. Не е възможно – това би нарушило Закона.

 

Вместо да си така склонен да се хвърлиш в действие, за да получиш нещата, които искаш, ние те приканваме да ги сътвориш  мисъл, да ги видиш, да си ги представиш, да ги очакваш – и те ще се случат. А ти ще бъдеш насочен, вдъхновен или предизвикан към най-доброто действие, което да те доведе до това, което търсиш... Има огромна разлика между това, което ти казваме  и начина, по който подхождат повечето хора.    

   

Поканил съм го с мислите си 

Когато започнем да предаваме на нашите физически приятели знанието си по въпроса за  Съзнателното Сътворяване, често срещаме съпротивление, защото в живота на мнозина има неща, които те не желаят. И когато им кажем, че сами са поканили всичко в живота си, те възразяват: „Абрахам, аз не бих поканил това, защото не го искам!”

 

Така че ние с огромно желание ти предлагаме тази информация, за да ти помогнем да разбереш как привличаш нещата, които идват при теб. Тогава ще можеш да твориш по-осъзнато и съзнателно ще привличаш онези неща, които искаш, като избягваш да привличаш нещата, които не искаш.

 

Ние знаем, че ти не ги каниш, привличаш или сътворяваш нарочно. Но сме длъжни да ти кажем, че въпреки това, именно ти си този, който ги е поканил, привлякал или създал..., защото точно това правиш, когато мислиш за нещо. Ти постоянно излъчваш вибрацията на някаква мисъл и Законите, които не разбираш, откликват на мисълта ти и ти носят резултати, които не разбираш. Точно затова сме дошли ние – за да ви говорим за Вселенските Закони, така че да можете да разбирате как привличате нещата, които идват при вас, а оттам и как да установите съзнателен контрол над живота си.

 

Какво се има предвид под Съзнателно Сътворяване?

Абрахам: Наричаме го Науката за Съзнателното Сътворяване, защото приемаме, че искате да творите целенасочено. Всъщност, по удачно е да се нарече Закон за Сътворението, защото действа независимо дали мислиш за това, което искаш или за това, което не искаш. Без значение дали мислиш за желаното или липсващото (сам избираш посоката на мислите си), Законът за Сътворението действа на това, върху което задържаш вниманието си. 

 

От физическа гледна точка това уравнение се състои от две важни части: инициирането на мисъл и очакваното от тази мисъл – желанието да създадеш нещо и позволяването на неговото проявление. От нашата Нефизическа гледна точка ние преживяваме и двете части на уравнението едновременно, защото няма разлика между това, което желаем и това, което очакваме да се случи. 

 

Повечето хора не осъзнават силата на мислите си, вибрационната природа на Съществото си и на Закона за Привличането и затова очакват действията им да накарат нещата да се случат. Ние сме съгласни, че действието е важна част от физическия свят, в който сте съсредоточени, но вие творите физическите си преживявания не чрез действие. 

 

Когато осъзнаваш силата на мисълта и я насочваш съзнателно, ще откриеш огромен творчески потенциал, който може да се прояви само в резултат на комбинацията между желание и позволяване. Когато подготвиш почвата, т.е. в мислите си очакваш най-доброто, нуждата от действие е далеч по-малка, а самото действие – далеч по-удовлетворително. Ако не отделиш необходимото време, за да настроиш мислите си, се налага да вложиш много повече действие, при това без усовлетворяващите резултати. 

 

Моето Вътрешно Аз ми говори

Искаме да ти помогнем да си спомниш, че ти твориш своята действителност и че когато го правиш съзнателно, това ще те изпълва с радост. Искаме да ти помогнем да си припомниш връзката си с Нефизическата част от теб, с Вътрешното ти Аз, което те усеща и участва заедно с теб във всичко, което правиш.

 

Не си спомняш подробности за живота си преди да дойдеш в това физическо тяло, но твоето Вътрешно Аз знае прекрасно в какво си се превърнал и непрекъснато ти изпраща информация, с която иска да ти помогне да живееш по възможно най-радостния начин във всеки един момент.

Когато си дошъл в този свят, ти не си взел със себе и спомена за предишните си преживявания, защото подобна информация би могла само да те разсейва от силата на настоящето. Благодарение обаче, на своето Вътрешно Аз, ти имаш достъп до знанията на тази по-широка перспектива, на Абсолютното си Аз. Тази по-широка, Нефизическа част от теб общува с теб и го прави още от деня, в който си се родил в това физическо тяло. Това общуване се осъществява под много различни форми и най-важната от тях – емоцията, е позната на всички.  

 

Всяка емоция е или приятна, или неприятна

Всяка емоция, която изпитваш, без изключение, е послание от твоето Вътрешно Аз, което ти показва доколко е целесъобразно това, което в този момент мислиш, говориш или вършиш. С други думи, когато помислиш нещо, което не е в хармония с цялостното ти намерение, Вътрешното Аз ти изпраща отрицателна емоция. Когато правиш или казваш нещо, което не е в хармонния с истинската ти същност и с това, което желаеш, Вътрешното Аз ти изпраща отрицателна  емоция. По същия начин, когато говориш, мислиш или действаш по посока на това, което е в хармония с твоите намерения, Вътрешното Аз ти изпраща положителна емоция.

 

Съществуват само две емоции – едната е приятна, а другата е неприятна. Наричаш ги с различни имена в зависимост от ситуацията, която ги е предизвикала. Когато обаче, разбереш, че тази Система за Напътствие (чиито послания извират от вътрешността ти под формата на емоция) ти говори от твоята по-широка перспектива, ще осъзнаеш, че можеш да реализираш всички стремежи, с които си дошъл в това физическо тяло. Асъщо така и че имаш възможност да вземеш предвид всички подробности на всички свои желания и убеждения, за да можеш да вземаш най-правилните решения във всеки един момент.

 

Мога да се доверя на вътрешния си глас

Много хора пренебрегват собствената си интуиция, като я заместват с мнението на родители, учители, специалисти и какви ли не водачи. Но колкото повече търсиш напътствия от други, толкова повече се отдалечаваш от собствените си мъдри съвети. Затова, когато напомняме на физическите си приятели какво са всъщност и им помагаме отново да преоткрият връзката си със Системата за Напътствие, която се намира във всеки човек, често усещаме колебание от тяхна страна. Те толкова дълго са били убеждавани в собствената им липса на правота и стойност, че се страхуват да прдължат напред, доверявайки се на собствените си напътствия и на собствената си съвест, защото вярват, че другите знаят по-добре какво е по-правилно за тях.

 

Ние искаме да ти помогнем да си припомниш, че си силно, стойностно същество, а също и да си припомниш каква е причината да дойдеш в тази пространствено-времева реалност. Искаме да ти припомним намерението ти да изследваш контраста на този смайващо разнообразен свят, знаейки, че той ще поражда в теб непрестанен поток от нови стремежи и че истинската ти същност – твоето Вътрешно Аз, Абсолютно Аз или Първоизточник – изпитва безкрайна радост от твоето израстване. Искаме да си спомниш, че по интензивността на емоциите си във всеки момент можеш да усетиш дали гледаш на всяка ситуация през очите на своята по-мъдра същност или сам се отразяваш от Първоизточника, като избираш мисли, които не са в хармония с него. С други думи, когато си изпълнен с любов, това означава, че начина, по който виждаш обекта на вниманието ти, съвпада с начина, по който го вижда твоето Вътрешно Аз. Когато изпитваш омраза, това означава,че връзката ти с Вътрешната ти Същност липсва.

 

Из "Законът за привличането", Абрахам-Хикс

 


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook