Намерете ни:

Духовни и Модерни

Как да се освободим от гнева и да простим

March, 16, 2016 2931,

Как да се освободим от гнева и да простим

 

Здравей,

 

Днес ще ти покажа някои интересни и полезни неща, които ще ти помогнат да се освободиш от тежките енергии на гнева и непрощаването.

 

 

"Когато обичате себе си достатъчно, за да се издигнете над всички ситуации,

които са ви наранили, тогава ще ви бъде лесно да разберете, да приемете и да простите.

И тогава ще бъдете свободни"

Луиз Хей

 

 

Когато имаме прекалено много негативни хора в живота си, които ви дразнят или са енергийни вампири това означава няколко неща:

 

Вариант 1: Ние виждаме през нашата собствена призма, виждаме света и хората, през това, което е в нас самите. Ако виждате нещо, което много ви дразни в другия, има голяма вероятност същото качество да е развито и във вас и да действате през него под някаква форма, много често ние не си даваме сметка за това.

 

Вариант 2: Преклаено много се фокусираме върху негативната страна на живота - върху негативните неща в другите хора и върху негативните неща вътре в нас, върху нашите недостатъци и качествата, които не харесваме.

 

Вариант 3: Не се уважаваме и не се обичаме. Когато се уважаваме, ние го излъчваме и не допускаме другите да нарушават нашите граници и да ни нагрубяват и нараняват. Когато се обичаме, ние не си причиняваме тормоз като таим дълго време гняв и непрощаваме, тогава енергията ни е по-лека и можем много бързо да се освобождаваме от това, което ни тежи и да продължаваме напред през нашия живот, който ценим и обичаме.

 

Упражнение: Помислете си в кой от тези варианти попадате и помислете искате ли да продължава това?

 

 

Какво се случва с нас, докато носим обидата и гнева в себе си?

 

Преди всичко ние блокираме енергийния поток, блокираме свободното протичане на жизнената божествена енергия през нас. 

 

Тогава се чувстваме тъжни, напрегнати, чувстваме, че не заслужаваме хубавите неща, уморени сме, защото това е много тежък товар, който и в буквалния смисъл ни прави тежки и тромави.

 

Тези енергии ни пречат да се радваме, да се наслаждаваме на хубавите неща в живота ни и да ги изживяваме интензивно.

 

Не можем да постигнем дълбока удовлетвореност и успех във всяка сфера на живота си.

 

 

Как можем да простим и да се освободим?

 

Спрете с отрицанието и приемете, че тези хора, които са, условно казано с лошо поведение, негативни, които нараняват, в много случаи и абслютно тенденциозно - тях просто ги има и са част от живота. Има някаква причина не всички да действаме предимно през своята позитивна страна и да бъдем винаги мили, учтиви, усмихнати, добронамерени и желаещи да помогнат. 

 

Поемете отговорност за вашите преживявания. Ако някой ви е наранил, вие сте позволили това да се случи, защото единствено вие сте във вашия ум и съзнание и вие можете да усправлявате своите мисли и чувства. Ако някой много ви дразни и ви смуче енергията, отново вие го позволявате, може би с начина, по който гледате нещата, света и хората. Защото това, което имаме в себе си като изградени качества и мироглед, това, което излъчваме отвътре навън към света, това наблюдаваме, това привличаме в нашата материя.

 

 

Простете на всеки, който ви е наранил някога, простете на всеки, който ви дразни или ви изпива енергията, простете и на себе си. Това не означава да одобрявате и адмирирате лошото поведение на другите, това означава, че вие освобождавате тези негативни хора от своето поле, защото почитате себе си нямате нужда повече от тези токсични енергии. Ако човекът, който ви изсмуква е ваш колега и се налага всеки ден да го срещате, изградете си механизми и енергийни щитове от светлина, които да не допускат негативна енергия, но най-важното е да не се фокусирате върху него, не мислете за него, не го правете център на вашето внимание и мисли.

 

Понякога наистина изпитваме големи трудности да простим, защото сме много наранени и сме се свили от болка. За това с много любов подготвих за вас релаксация, която ще ви помогне да отлеете всичко, което ви тежи и да простите на себе си и на тези, които са ви наранили:

 

 

Затворете очи, вдишайте и издишайте дълбоко няколко пъти и отпуснете всяка част от вашето тяло. Не мислете за нищо, просто следвайте моите думи.

 

Представете си човекът, който ви е наранил, който ви дразни и изпива енергията. Представяме си и себе си, стоим един срещу друг. Казваме му: “Прощавам ти, приемам те такъв, какъвто си и те освобождавам”. Кажете това мислено или на глас три пъти и усетете как той наистина излиза от вашето поле и вие сте свободни от тежката енергия на гнева и непрощаването.

 

Сега вижте този човек като малко детенце на 3-4 годинки, вижте и себе си като малко дете на 3-4 годинки. 

 

Той ви подава ръка и ви води на полянка, където да си поиграете. Това детенце ви казва: Благодаря ти, че ми прости, съжалявам, че те нараних, благодаря ти”. Прегръщате се и вие чувствате лекота, усетете как се усмихвате вътрешно.

 

Сега си представете отново себе си и си кажете с много любов: “/Вашето име/, прощавам ти за всеки страх, прощавам ти за всяка грешка, прощавам ти за всеки неуспех. Приемам те такъв, какъвто си и те обичам”. Кажете си го мислено или на глас три пъти. 

 

Сега кажете мислено или на глас три пъти: “Прощавам на всички за всичко, включително и на себе си”. 

 

Вдишайте и във ваше темпо отворете очи.

 

В рубриката “Техники за успешен ден” на I am House TV този петък ще ви покажа техника за защита от негативни енергии, така ще знаете как да изградите своя енергиен щит, който да пропуска само любов и светлина в полето ви.

 

Пожелавам ви да имате един прекрасен живот, свободен от токсични хора, взаимоотношения и ситуации, защото вие сте ценни, обичани и заслужавате да бъдете щастливи точно сега, точно такива, каквито сте в този момент.

 

Вижте видеото, което бе излъчено във фейсбук страницата на iamhouse.bg на Сирни Заговезни тук

 

Love,

Стояна

 

 

Цялата информация в платформата I AM HOUSE не е предназначена да бъде заместител на професионален медицински съвет, консултация с психолог или диетолог, диагноза или лечение.

Iamhouse.bg не поема отговорност за прилагането на съветите, услугите, продуктите или която и да е друга информация от платформата I AM HOUSE от страна на потребителя. Ако не сте убедени в прилагането им на практика, моля да се консултирате с Вашия лекар във връзка с информацията, която сте гледали, прочели или намерили в платформата I AM HOUSE. Никога не пренебрегвайте професионалната медицинска помощ.

iamhouse.bg не носи отговорност за психически или физически вреди настъпили след прилагане на определен съвет или техника. Ако приемате лекарства или страдате от заболяване, задължително се консултирайте с лекар или специалист, преди да предприемете действие.

Информацията в Iamhouse.bg има информативен характер и няма за цел да оказва влияние на решенията, изборите и действията на потребителя.


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook