Намерете ни:

Духовни и Модерни

Как да се доверим на Вселената, за да вървим по-леко през живота?

September, 10, 2016 2174,

Как да се доверим на Вселената, за да вървим по-леко през живота?

Стояна: Здравей, Ани! Днес ще си говорим как можем да се доверяваме на Вселената и да вървим по-леко през живота си. Нека като начало да кажем какво означава да се доверим на Вселената?

 

Ани: Здравей, Стояна! Благодаря ти за поредната чудесна тема!

Да се доверим на Вселената означава, че ние вярваме, че сме и нейни деца. И тогава тя като наша майка и баща се грижи да ни дава само най-доброто в живота! Когато сме с тази вяра в сърцето си, всъщност, сме свързани и с вселенския си родител и сме отворени да получаваме от вселенското изобилие! Непоколебимата вяра всъщност е връзката ни за достъп☺

 

Стояна: Какво ни пречи да се доверяваме на Вселената?

 

Ани: Много и различни могат да бъдат факторите, които да попречат на човек да се доверява на Вселената...това, което най-често съм срещала е: това е несериозно; животът е само тук и сега и после край; това ще ме направи да изглеждам смешно в очите на другите; семейството и околната среда на човека не поддържат това мнение и го отричат и осъждат… В крайна сметка, всяка една от тези причини води до отсъствие на доверие към Вселената, което от своя страна довежда до липса на връзка и резултати в живота на човека. Защото Вселената уважава нашата свободна воля да постигаме всичко в живота си единствено и само с пот на челото. Правото на избор за всеки човек чрез какви начини и средства ще си реализира нещата е свещено, и никой и нищо не го нарушава, особено пък вселенския ни родител… за разлика понякога от земните ни такива, които много често цял живот смятат, че децата им не знаят, не могат и т.н. Разбира се, не бих искала да обидя никого, но в живота има и такива ситуации.

 

Стояна: Какво всъщност представлява Вселената, ако трябва да дадем някаква обединена обща дефиниция, тъй като знаем, че това не е просто място, част от което е Земята...

 

Ани: Вселената е необятен жив и разумен организъм, който съществува и се движи по определени закони, които действат навсякъде и във всичко. Това е моето определение за едно такова абстрактно понятие каквото е Вселената. Това обаче по никакъв начин не прави недостъпни за нас, хората, тези закони, както и възможността за разбирането и прилагането им, защото ние сме създадени по вселенски образ и подобие и в нас по съвсем естествен начин е закодирано знанието за работа с тях☺

 

Стояна: В момента ритъма на времето и енергията се променят с много бързи темпове, вибрациите на Земята се ускоряват/повишават/ и е много важно да имаме отворени сетива, за да можем да се отпускаме, да позволяваме на новата по-висока енергия да навлиза в нас, за да се чувстваме пълноценни и цялостни и да градим един истински и здравословен /осмислен/ живот. Нека да кажем малко повече в този аспект защо е нужно да имаме доверие и да осъзнаваме процесите, които текат на невидимо ниво в момента?

 

Ани: Всичко което споделяш е точно така, затова е от изключителна важност за доброто оцеляване и реализиране на всеки човек в живота да се отпусне и да бъде в равновесие с ритъма на вселената, защото земята ни също следва този ускорен ритъм. Отпускането в неговия позитивен и градивен аспект, разбира се - до степен, в която да можем да имаме адекватно себеусещане, да разбираме и управляваме това, което се случва с нас, защото когато сме стегнати и напрегнати, блокираме енергията и природната си способност да знаем кое е най-доброто за нас. Трептенията на телата ни е нужно да са около тези на земята, за да бъдем здрави и способни да творим, да се къпем в изобилие… ако не успяваме да следваме темпото на потока, ще привличаме в живота си само неприятни неща… Индикаторът за това дали сме в хармония с вибрациите на времето ни, е преобладаващата ни вътрешна вибрационна среда или по-просто казано - ако през повечето време успяваме да открием начините да се чувстваме добре и всяка сфера от живота ни се подобрява с всеки изминал ден - значи улавяме вълната. А начините са много - от осъзнато дишане, свежа храна до медитация, общуване с приятни хора, забавни и приятни преживявания.

 

Стояна: За да имаме доверие на Вселената, Силата, Вселенския разум, Бог или който както има нужда да нарича разумната енергия в нас и около нас, сътворила всичко съществуващо, нужно ли е да я открием първо в себе си и в този смисъл да се доверяваме първо на себе си - на собствената си вътрешна мъдрост, усещания, прозрения?

 

Ани: Да откриеш и се довериш на личната си вътрешна сила е задача и отговорност на всеки човек, защото само по този начин ние ставаме способни да се реализираме на сто процента тук и сега по най-прекрасния за всеки един начин. Като първо е доверието, после започва търсенето, което може да се окаже много труден и сложен процес, ако са налице стопиращи фактори, които могат да бъдат от най-различно естество, но това е дълга тема, в която няма да навлизам сега. Препоръчвам книгите на Сал Ракели като доверен за мен източник на информация в тази насока.

 

Стояна: Напоследък има все повече информация за Пето измерение. Нека да кажем накратко какво означава да живеем в пето измерение и какви са позитивните промени на света ни в пето измерение? А има ли опасност да станем "асоциални" или нещо друго нежелано като резултат?

 

Ани: Пето измерение е ниво на съзнание, което ни позволява да мислим и действаме по определен начин, който аз бих определила като „мигновена материализация”. Това ниво на съзнание е голяма мощ и съответно огромна отговорност. За постигането и задържането му е необходима дълбока и постоянна вътрешна работа на ниво Тяло – Душа – Дух. Това е свързано с много вяра, знание, опитност и активност от страна на човека. Свързано е с много работа за постигане на по-високи вибрации, по-дълбоко и широко осъзнаване за себе си, Вселената и нейното функциниране, което от своя страна му помага да реализира заложените в него способности на пълни обороти и буквално да оформя живота си хармонично във всяка една секунда. Не бих казала, че хората с това ниво на съзнание стават отшелници, напротив, те живеят като всички други, просто в живота им присъстват и малко по-различни неща☺

 

Стояна: Доколко развиването на способността да живеем в пето измерение има връзка с доверието ни във Вселената и в естествения поток и ход на нещата, и освобождаването от нуждата да контролираме и "напъваме" нещата?

 

Ани: Когато притежаваме тази способност да живеем трайно в пето измерение, ние сме включени във вселенския поток на изобилието 24 часа в денонощието и условието да останем в него е да сме освободили напълно от себе си нуждата да контролираме и напъваме нещата! Това може да се постигне като на първо място имаме знание и усещане, че реално съществуват невидими сили, които ни помагат, след което да бъдем отворени за техните знаци и послания, вместо да се опитваме с ум и логика да търсим разрешение на всичко.  Това е реално постижимо и аз желая успех и светлина по личния път на всеки един!

Благодаря ти от сърце за този вдъхновяващ за мен разговор!

 

Стояна: Аз също благодаря, Ани! Ще се видим отново през октомври в твоята месечна рубрика тук :)


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook