Намерете ни:

Духовни и Модерни

Как да се адаптираме към новото време и промените на Земята?

November, 25, 2016 1411,

Как да се адаптираме към новото време и промените на Земята?

Стояна: Здравей, Ани! Днес с теб ще си говорим за промените, които се случват сега на Земята. Нека като начало да кажем от какво естество са тези промени и как те се отразяват на нас, хората?

 

Ани: Здравей, Стояна! Благодаря ти за вълнуващата тема, която си избрала за ноемврийския ни разговор! Най-простичко казано, това което се случва сега на Земята като промяна е, че Тя повишава своите трептения! Изключително много са нещата, които на практика означава това, тук ще изброя само някои от тях: високите трептения се намират в енергиите на любов, радост, лекота и всичко, което ни кара да се чувстваме добре. Следователно, ускорявайки трептенията си, Земята ни предразполага и подтиква да използваме най-вече своите природни способности в ежедневието си - интуицията, творчество и вдъхновение, емпатия, вникване в същността на хората и ситуациите. До този момент по-бавното трептене предразполагаше да живеем по-скоро борейки се, през по-твърдото и материално осъзнаване за реалността - използвахме повече ума и логиката, повече практичното и оцеляващо отношение в постигането на резултати, възприемане на хората и ситуациите чрез техните привидни маски и роли. Съответно на материално ниво, повишената вибрация изисква от нас да се обърнем към по-финото, по-дълбокото заложено вътре в нас, да усетим по-пълно своята нематериална същност, която ни дава осъзнаването и чувството за цялост, свързаност и по-мащабно разбиране на живота и хората. За да можем да бъдем здрави и хармонични в момента е необходимо да се променяме вибрационно в синхрон със земните промени. Научно е доказано, че Слънцето променя поведението си, активността му надвишава средните величини. Също така се наблюдават физически промени на Земята като например е намалено електромагнитно й поле, това е защитната обвивка, която ни предпазва от енергията, получавана от Слънцето. Според учените, вибрационната честота на Земята, резонансът на Шуман, драстично се е повишила. Материята на нашата планета е изградена от кристална структура подобна на кварца, тя вибрира в определен ритъм. Отразявайки тези трептения, йоносферата бива засегната от слънчевата радиация. Увеличението на вибрациите на Земята влияе на материята като цяло. Човешките клетки също вибрират в определена честота и се стремят да се синхронизират с новия ритъм на вибрация, да постигнат баланс с планетата. Това предизвиква по-интензивни емоционални състояния, нужда да променим моделите си на мислене и поведение. Започваме да усещаме, че времето тече по-бързо, ходът на събитията се ускорява и нашето тяло постепенно се настройва към най-високите вибрации на Земята. Много от нещата, които сме смятали за важни, в момента губят своя смисъл.

 

Стояна: Каква е нашата роля в процеса на повишаване вибрациите на Земята и защо е важно да бъдем отворени и осъзнати за тези промени?

 

Ани: Както Земята, така и ние като енергийни същества, сме свързани по един изключително дълбок начин, който се изразява в това, че каквото е вътре в нас като мисли, чувства, убеждения, визии, се материализира почти веднага в реалността. Ще дам един прост пример как хората влияем на Майката Земя. Ако на колективно ниво има прекалено струпване на агресия, страх, болка, омраза на дадени места на планетата, то съответно енергията на тези емоционални вихри ще се прояви под формата на природни катаклизми. Естествено, същото важи и когато има масово излъчване на добронамереност, състрадание, мир и любов, тогава ще се радваме точно на такова време, което е според сезона, и което дава на хората това, от което те имат нужда в момента! Примера с времето е само една малка част от нашата свързаност, обаче е най-видния и лесен за разбиране от хората.☺ Ще си позволя да използвам една препратка към Първото предсказание на маите, според което на всеки 5125 години Централното слънце на галактиката изпраща един лъч от светлина с огромно количество енергия, за да синхронизира със себе си всичко съществуващо - планети, звезди, живи същества - като целта е да се установи по-висша хармония и това ще доведе до осществяване на феноменални промени на Земята. Промените в Слънцето не само ще променят Земята, но и ще трансформират човешките взаимоотношения. Вярвам и усещам, че това е точно така и вече се случва - тези промени текат с пълна сила и еволюцията на материята и съзнанието е неизбежна.

 

Стояна: Доколко осъзнатостта и усета за ритъма и вълната на времето е важна, за да бъде животът ни пълноценен на всяко ниво, защото, разбира се, не всеки човек има знание за тези промени и новата епоха. Възможно ли е без това осъзнаване да се чувстваме добре и да постигаме успехи?

 

Ани: Ако сме избрали да сме пълноценни на всяко едно ниво, осъзнатостта и усета ни за невидимото е жизнено важен. Това предполага много добро познаване на чувствата и мислите ни и мъдро подбиране на думите и делата. Изборът да издигнем живота и съзнанието ни на по-високо ниво не е нещо лесно. Това изисква целенасочена работа. Най-вече в самия живот, в самото взаимодействие с хората и това, което ни се случва. Изисква да имаме подход от по-висшата перспектива на осъзнаването, че всичко има своята връзка и причина, че от всяка ситуация можем да учим, използвайки я за все повече израстване, да обръщаме внимание на красотите на живота, да ги ценим и да чувстваме благодарност за всеки наш дъх, за всеки момент. Самоцелното желание и нездравословна амбиция за доминиране, власт, пари и материални придобивки отдавна не е достатъчно за успеха, който аз свързвам именно с дълбокото удовлетворение и осмисленост. Да, енергията и материята са абсолютно свързани и подобни, духовността и материалното благополучие вървят ръка за ръка. Но ритъма на времето ни подтиква да изразим своята най-дълбока истина, своите заложби, дарби, да ги разгърнем и да бъдем в нашия автентичен път и предназначение тук на Земята. В момента, липсата на осъзнатост и успеха все по-ясно ще стават несъвместими! Това е моето скромно лично мнение, за което съм получила своите си потвърждения.☺

 

Стояна: Едно от нещата, които се случиха през последното десетилетие е масовото заливане на пазара с литература на тема личностно и духовно развитие, езотерика, йога студиата също станаха нещо масово, както и живите събития на такава тематика. До къде е позитивната роля на всичко това в случващите се промени на Земята и има ли, според теб, това и своята негативна страна?

 

Ани: Живеейки в ерата на Водолея, ни се дава достъп до всякаква информация. Това естествено доведе и до експанзия в сферата на духовното. Позитивното е там докъдето това кара хората да се обръщат навътре към себе си, учи ги как да бъдат най-добрата си версия тук и сега като многомерни човешки същества и да живеят в здраве и радост. Всяко знание и учители, които развиват зависимост, а не самодостатъчност в хората вече влиза в негативната страна, според мен.

 

Стояна: Какво предстои да се промени още, според теб, в бъдеще?

 

Ани: Честно казано, с тази ежедневна динамика във вибрациите на хората и Земята изобщо не мога да предвидя какво ще бъде като конкретика. Факт е, че все повече хора започват да се обръщат към себе си и да търсят своето истинско Аз. На повърхността излизат определени страхове, ограничаващи вярвания, изкривени норми, които все повече отпадат и се променя начина, по който възприемаме живота и начина, по който живеем. Ценностите се променят доста динамично. Вече е много трудно за голяма част от хората да имат професия и работа само, за да оцеляват и да изкарват пари. Вече, както казах, имаме нужда от нещо много повече, много по-дълбока и осмисляща мотивация за работа. Това са отново само малка част от големите промени в нас и около нас, в икономиката, политиката и климата на Земята, които според мен, вече се случват и предстоят да се случват все нови и нови. Усещам, че ниските вибрации на страха и разрухата вече няма да имат своето място тук на Земята, но не се ангажирам за какъв период ще се случи това.

Промяната и различните епохи са част от процесите във Вселената. Най-важното е да не забравяме, че имаме свободна воля и ние избираме посоката на развитие на всичко - както в нашия живот, така и на вселенско ниво - определено имаме тази сила. Знам интуитивно, че каквото и да се случи, то ще бъде добро!☺

 

Стояна: Защо е важно да поддържаме здрава връзка с майката Земя и как можем да го правим?

 

Ани: Защото в буквален и преносен смисъл ние сме нейни деца. Връзката родител-дете е свещена. Затова няма как, ако Земята страда, ние да сме добре. Можем чрез осъзнаването на тези факти да започнем да се учим и променяме в отношението към самите себе си и  околните, да сме внимателни в използването на ресурси и генерирането на отпадъци. Това е само малка част от нещата. Нека всеки сам да се грижи за Майката Земя и да поддържа добра връзка с нея, според възможностите и желанието си! Осъществяването на връзката със Земята преминава на първо място през връзката със самия себе си. Когато човек се погрижи в този ред за нещата, вътрешните му промени автоматично ще доведат до промени на обществено и планетарно ниво. Няма нищо по -прекрасно от това да осъществяваме ежедневна връзка с природата (при рода), оставайки насаме с нея и съзерцавайки я, така ние се зареждаме със сила, разбираме по-ясно себе си и света. Съответно в много по-малка степен ще излизаме от вътрешното си равновесие независимо какво ни поднася живота.☺

 

Стояна: Доколко е важно в това ново време да осъзнаваме съществуването на висшата разумна енергия, създала и пронизваща всичко /Вселената, Бог, Силата/ и да държим здрава и чиста връзка и с нея?

 

Ани: Дотолкова, доколкото ни е важно да живеем на Земята дълго в здраве, радост и изобилие, каквото е предназначението на божествената сила, която е заложена вътре в нас като проявление! Добра и чиста връзка имаме когато следваме единствено и само собствения си Висш Аз. За да е възможно това ежедневно, се учим и променяме ежедневно, както вече споменах. Това определено е от изключителна важност сега! Да правим най-доброто за себе си, без да пречим с това на никого и нищо, автоматично означава, че правим добро на всичко останало! И само толкова е достатъчно нещата да са в равновесие!☺

 

Стояна: Как можем най-лесно да се приспособим към нарастващите честоти и промените на Земята?

 

Ани: Като се освобождаваме от всичко, което вече не ни е необходимо и не ни служи. Важно е да направим ревизия, да се вгледаме и да се разделим с вещи, хора, места, представи и модели, които вече не ни носят нищо полезно, за да освободим място на новите вибрации, за да имаме нови проявления в живота си във всякакви аспекти на битието и съзнанието ни!

 

Стояна: Благодаря ти за този прекрасен разговор!

 

Ани: И аз ти Благодаря от сърце за него, прекрасна Стояна!


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook