Намерете ни:

Холистична Библиотека

Как да сбъдваме желанията си?

May, 19, 2016 3397,

Как да сбъдваме желанията си?

В РЕЗОНАНС С РЕЗУЛТАТА

 

„Помогни си сам, за да ти помогне и Господ“ (народна мъдрост)

 

В Youtube има един клип, който много харесвам. Това е видеолекцията на Стив Павлина, озаглавена: „Създаване на изобилие във вашия живот“. Напишете Steve Pavlina Creating Abundance In Your Life в търсачката на тубата и изгледайте четирите кратки клипчета. Материалът съдържа може би най- лесния и достъпен метод за сбъдване на желания. Той се състои от две, елементарни на пръв поглед, стъпки:

 

1) Повишете вибрацията си до тази на своето желание
и
2) Бъдете смели!

Нека поясня. Да „повишиш вибрацията си“, означава да работиш ежедневно върху желанието, докато не започнеш да действаш, мислиш и говориш така, сякаш то вече е факт. Докато не почувстваш себе си като крайния резултат. Докато не „излъжеш“ матрицата. Тук целта отново е „да си повярваш“ в максимална степен. Невинаги е лесно, защото старите убеждения и нагласи, страховете и съмненията проявяват жестока упоритост в борбата си за оцеляване. Няма да ви се дадат просто ей така! Липсата на силна вяра обаче се компенсира с многократни повторения. Изисква се упоритост. Пробвайте всичко, което сте чели в книгите – всичко, което работи за вас.

 

„Покачването на вибрацията“ само по себе си не е гаранция за успех. Веднъж постигната, вибрацията трябва да се задържи достатъчно дълго и да се превърне в навик, за да започне да дава резултати. Или както казват бабите: „Хубавите неща стават бавно“. Точно тук идва времето на стъпка две: бъди смел!

 

Резултатите ще се появят под формата на възможности, от които да се възползваш. Ето тук най-често се провалям аз: „Не, това е прекалено хубаво, за да е истина! Не, не мога да повярвам, че това се случва точно на мен, невъзможно е! Тази ситуация е твърде обещаваща, сигурно има някаква уловка! Тя е прекалено красива (умна), богата, за да излиза с човек като мен! Този игра е за напреднали, аз не съм от висшата лига, без мен!“

 

Ето така се провалям редовно, освен когато не се провалям. Тоест, имам и някои добри „попадения“. Упражнение като всяко друго. Не може без грешки в началото. Никой не се е научил да кара колело / ски / кънки / сноуборд без нито едно падане в началото. Но после навикът си остава за цял живот. Моториката на движенията е запаметена в тялото. Правиш го дори без да се замисляш. Сигурен съм, че ще се проваляте и вие в началото. Многократно. Но това не значи, че трябва да се отказваме, нали?

 

Добре е да запомним, че най-голямото оръжие на страха е способността му „да се прави на умрял“. Тъкмо повярваш, че вече го няма, успокоил си топката и хоп, страховете от миналото изскачат в най-неподходящия момент, за да те принудят да кажеш „НЕ“ на благоприятната ситуация. Намесват се пред-разсъдъците. Разсъжденията преди действията. „Желязната логика“. И се втвърдяваш като желязо...

 

Истината е, че не можем да сбъднем желанията си, без да участваме лично в тяхното осъществяване. Изискват се нашите собствени усилия, време, постоянство и ресурси, нашите собствени действия. Изисква се кураж. Откажем ли да сътрудничим, ще си останем само с желанието. Или както казват бабите: „Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!“

 

КАКВО ТОЧНО ИСКАМ И КАК ТОЧНО ГО ИСКАМ?

 

„Искайте и ще ви се даде; Търсете и ще намерите; Почукайте и ще ви се отвори“ (Евангелие от Матея 7:7)

 

Тук решаваща роля има буквализмът. Причинното съзнание или подсъзнанието няма воля и въображение, то разчита на вас за тези неща. Вие, от своя страна, спокойно можете да му се доверите, че ще създаде нужните обстоятелства, условия и събития, че ще изпрати нужните хора, за да имате възможността сами да реализирате сбъдването на собствените ви желания. Но за това по-късно. Нека се върнем към буквализма сега!

 

Как точно искам? И какво точно искам? Запомнете, че получаваме буквално това, което мислим или което говорим. Ако кажем, помислим или почувстваме „аз искам...“, получаваме състояние на искане. Ако „имаме нужда от...“, получаваме състояние на нужда. Ако „очакваме“ нещо от Съдбата, получаваме очакване, а не самото очаквано нещо.

 

Ето защо далеч по-добре е да кажем, помислим и почувстваме „Аз съм“ или „Аз имам“. Сякаш резултатът вече е налице! Да се ентусиазираме предварително! Да сме признателни. Да благодарим в бъдеще време. Формулата „Аз съм...“, произнасянето, почувстването и обмислянето на желанията в сегашно време, първо лице, единствено число, сякаш вече са факт, има почти магически ефект! Единствените „подправки“, които е хубаво да добавите, за да започне да действа „магията“, са щипка оптимизъм и мъничко вяра.

 

Но да разгледаме едно важно уточнение, тъй като по същата „логика“ получаваме и нещата, които не искаме, срещу които се борим или от които се страхуваме. Подсъзнанието няма воля и въображение, то разчита на нас за тези неща. То работи със заряда на емоциите, идващ от силата на въображението. И понеже то е Нещото, Което Създава, не може да НЕ създава, т.е. няма никакво понятие от смисъла и съдържанието на думичката НЕ. Подсъзнанието ще ви донесе всичко, с което сте обвързани емоционално, независимо дали емоциите имат негативен или положителен характер във вашето въображение.

 

Така например, ако не искате правителство, подсъзнанието ще ви донесе още правителство, защото вие емоционално сте обвързани с правителството. Фокусът ви е там. Ако се страхувате от определена болест или от някакво преживяване, много е вероятно страхът да ги привлече, вместо да ги отблъсне, тъй като страхът е много силна емоция. Същото важи за негодуванието и за омразата. Те са „деривати“ на страха, който е елементарна липса на Любов, превръщащ се в един вид вакуум, а не „въздух под налягане“.

 

На този принцип привличаме нещата, които се опитваме да избягваме. „Мразя да работя с глупаци“ е твърдение, което със сигурност ще привлече доста глупави хора в живота ви и то все в служебен план, защото емоционалният акцент е поставен върху глагола „работя“, а силата на привличането му идва от омразата. Това са вашите щипка песимизъм и мъничко вяра, които в случая карат „манджата“ да изгори.

 

На същия принцип Майка Тереза отказвала да участва в антивоенни протести. Тя била наясно с правилата и избягвала кампании „срещу“. Но е известна със своите демонстрации ЗА мир. Тук „за“ и „против“ нямат никакво значение. По-важни са мирът и войната като емоционален заряд. Ето защо, вместо към успешно лечение, стремете се към здраве.

 

Изключително важно е да подбирате какви думи ще използвате, за да формулирате желанието си. Разбира се, добре е да сте наясно и какво точно искате преди това. Защото подсъзнанието няма въображение, то ще ви даде точно това, което искате, точно така, както сте го поискали. Ако сте пожелали с колебание, ще получите колеблив резултат...

 

Какво представлява „Силата на Словото“? Не можем да ударим някого по главата със Словото, за да изпитаме неговата сила. Къде тогава се крие тя? Крие се в способността на думите да моделират света, в който живеем.

 

Много важно е да подбираме внимателно думите, когато у нас се поражда някакво желание. Ако то е фокусирано върху пари“, бъдете сигурни, че точно това и ще получите – пари. Но не забравяйте, че 50 стотинки също са пари. Още утре ще ги намерите на улицата и с това желанието ви ще се счита за изпълнено, макар и без вашето знание. Така дълго време ще се чудите защо желанията ви не получават отговор. И накрая сигурно ще решите, че законът за привличането не работи.

 

Ако се фокусирате върху „много пари“, постарайте се да назовете конкретната сума, защото е твърде вероятно от бедняшката перспектива, и сто лева да са много пари.

 

Намислете и за какво точно ще похарчите „многото пари“ или направо изберете това, което искате да купите с тях, за да извървите по-прекия път към реализацията на вашето желание. Защото парите невинаги идват даром – може да ви се наложи да бъхтите за тях месеци наред, може да ви ги дадат назаем с лихва, може да ги наследите или да поемете някакво обещание срещу тях. А може и да ви ги подарят. При всички случаи ще получите желаната сума, но кога и как – това вече не зависи от вас. Нищо чудно, ако целта ви е 10 хиляди лева, примерно, но не знаете как точно ще ги похарчите, веднага след получаването им да изскочат неотложни разходи за точно толкова и желанието ви да се сбъдне по същия начин, по който сте го поискали – безцелно.

 

Специално предупреждение за хората, които се стремят към пари: Вярата, че парите са нещо лошо, че се изкарват мъчно, с цената на много труд и усилия, че трябва да търпите лишения, за да ги имате, че трябва да правите жертви, за да забогатеете; убеждението, че богатството винаги е свързано с лични компромиси, че има някаква скрита цена; нагласата към богатите като към безскрупулни мошеници, натрупали състоянието си по нечестен път и за сметка на всички останали – тези нагласи и убеждения, тази вяра ще държат парите надалеч от вас. Това са признаците на бедняшкото самосъзнание.

 

Представете си парите като живо същество. Все едно са малко дете, което обича да му обръщат внимание, да го харесват, да си играят с него. А сега се поставете на мястото на това малко дете. Вие с кого ще предпочетете да си играете? При кого ще отидете? При киселяка, който ви плаши и натъжава, или при симпатичния дядо, който ви обича и глези?

 

Достатъчно е само да промените мнението си за парите, а не целия свят! Обичайте парите, за да ги имате. Харесвайте богатите, за да живеете като тях. Хубаво е да повярвате, че заслужавате да сте един от тях. Никой няма да ви натрапи богатство насила. Вие сами трябва да си го позволите.

 

Как мислите, че ще забогатеете, ако мразите хората с повече възможности от вас? Ако ги смятате за мошеници и престъпници? Вие не искате да сте мошеник и престъпник, нали? Затова парите ще ви отбягват! Достатъчно е само да промените мнението си за парите, а не целия свят!

 

И тук не говоря за лукса като самоцел. Не говоря за сребролюбие. Не говоря за трупане от алчност. Измислете си „оправдание“ да обичате парите истински. Изберете нещо, което да пасва на вътрешните ви нагласи, на сложната ви индивидуалност. Ако имате пари, ще можете да помагате много повече на другите и на обществото като цяло.

 

Софийският университет, Александровска болница и Свищовската академия не са създадени от двама просяци, а от богатите банкери Евлоги и Христо Георгиеви. Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс направи компютрите достъпни дори за децата от гетото у нас. Световната награда за мир е основана от бизнесмена Алфред Нобел. Четете биографиите на заможни меценати, филантропи, дарители. Ще видите, че са повече от мошениците в групата на богатите. Ще ви се прииска да заприличате на тях.

 

Сигурно има мечти, каузи, концепции, които бихте подкрепили. Сигурно има идеали, които бихте защитили. Само да разполагахте с малко повече пари! Мислете за това! Докато сте в затруднено положение, вие не помагате никому. 

 

Из "Сбъдването на желания", Тихомир Димитров


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook