Намерете ни:

Духовни и Модерни

Древното лечителско изкуство Рейки и неговата връзка с нашето здраве, щастие и хармония

January, 09, 2016 2207,

Древното лечителско изкуство Рейки и неговата връзка с нашето здраве, щастие и хармония

​Здравей,

Щастлива съм да те запозная с един от най-вдъхновяващите хора, които имам честта да познавам, това е моятa прекрасна Рейки Мастер (Учител) Ани Петкова.

Ще станеш свидетел на един топъл разговор за древното лечителско изкуство Рейки и как то може да въздейства позитивно върху всяка сфера на живота ни.

Позволи си свободно да се потопиш във вълшебството на Рейки heart

 

Стояна: Здравей, Ани. Разкажи ни повече за себе си – какво означава да бъдеш Рейки Мастер (Учител) и в какво се състои твоята работа?

 

Ани: Здравей, Стояна!

Първо искам да ти Благо Даря за възможността чрез твоята холистична платформа Рейки да достигне до повече хора! За себе си мога да кажа, че съм дипломиран икономист и психолог с дългогодишен опит в областта на управлението на работни екипи.

Като човек имам богати интереси в областта на изкуството, езотериката и холистичния начин на живот. Когато се запознах с Рейки преди девет години, това беше най-изумителното нещо, което се беше случвало в живота ми. За период от 21 дни аз получих невероятни резултати относно състоянието на тялото, психиката и духа ми, което ме накара да направя Рейки мой начин на живот, който продължава и до днес :) .

Това, с което се занимавам през последните шест години, е да разпространявам магията на Рейки сред хората, като ги посвещавам в това древно лечителско изкуство, което всеки сам може да практикува. Моята работа като Рейки учител се състои предимно в това да настройвам и обучавам хората как да използват Рейки за себе си и близките си, така че да се радват на здраве, хармония и изобилие в живота си :)

 

Стояна: Нека разгледаме по-обстойно Рейки – какво всъщност представлява, какво може да постигне човек с Рейки и как би могъл да използва тази енергия?

 

Ани: Определението, което аз използвам за Рейки е, че това е древно лечителско изкуство чрез използване на жизнената енергия от Вселената и полагане на ръце по тялото. Нашето тяло разполага с енергийни канали, които могат да бъдат настроени да улавят и предават тази енергия. Когато човек работи с Рейки, той не използва своята собствена енергия, а става канал.

В началото на миналия век в Япония на будисткия монах Микао Усуи след 21 -  дневно посвещаване на пост, молитва и медитация се разкрива начина за достъп и използване на Рейки от хората. Тази енергия е разумна и недуална, което означава, че не зависи от намеренията на човека, който я канализира, а се ръководи единствено и само от перспективата на Висшия Аз на този, за когото е предназначена. С Рейки могат да се постигнат всякакви разултати, за мен няма нещо, в което да не бих могла да приложа Рейки, тъй като тя влияе както върху хора, животни, растения, така и върху пространства, предмети, минало, бъдеще, взаимоотношения  и всякакви възможни житейски казуси. Тази енергия може да се използва единствено и само за добро, при Рейки няма противопоказания и ограничения. Тя се комбинира хармонично с всякакъв вид терапии и практики. Чрез нея може да се работи и от дистанция, без разлика в крайния резултат.

 

Стояна: Би ли могла да кажеш, че Рейки работи при всеки човек?

 

Ани: Да, Рейки работи при всеки, който желае тази жизнена енергия да му въздейства. При тези, които не желаят, тя няма да се прояви. Рейки, като разумна енергия, зачита свободната воля на всеки човек.

 

Стояна: Бихме ли могли да постигнем енергиен баланс и чувство за щастие и пълноценност без рейки?

 

Ани: Да, разбира се! Рейки не е единствената практика чрез която могат да се постигнат тези резултати, но от опита ми към момента се е доказала като най-достъпна, проста и бърза. Рейки може да работи за човека или чрез него 24 часа в денонощието :)

 

Стояна: Може ли Рейки да лекува всяко едно заболяване?

 

Ани: Изхождайки от опита ми до мента, да! Когато става въпрос за тежки диагнози, е добре да се направи комбинация от няколко терапевтично-холистични подхода. Предимството на Рейки е, че много бързо дава резултати, особено когато се касае за облекчаване на болка.

 

Стояна: Нужно ли е да имаме по-специални способности, за да използваме свободно Рейки?

 

Ани: Най-специалното и единствено изискване е човек да има желание да придобие умението да бъде проводник на Рейки и да работи с нея, като си хареса учител за целта :)

 

Стояна: Какво всъщност означава Рейки инициация и защо е необходима тя?

 

Ани: Рейки инициацията представлява настройката от учител на ученик на енергийните му канали в тялото, така че те да могат да улавят и провеждат Рейки в него. Веднъж придобито това умение от човек остава с него без да се губи, независимо как и колко той ще го използва.

Ще представя инициацията (посвещението) в Рейки по следния начин: Можем да си представим, че Рейки енергията е радиосигнал, нашето енергийно тяло е радиото, а енергийната ни система е антената. Когато учителят настрои антената (чакрите), ние веднага улавяме „станцията Рейки” и звукът става кристално чист. Самата Рейки настройка представлява малка церемония :)

 

Стояна: Може ли да бъде определен период от време, в който се постигат видими и трайни резултати с Рейки?

 

Ани: Ако всеки, който е посветен в Рейки, отдели 21 дни ежедневно да работи върху себе си поне по 30 минути, ще постигне забележителни резултати във всичките си тела и на всичките си нива. Както е казал Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече”:)

В случаите, когато човек не притежава това умение, е добре да му бъдат направени поне 4 последователни Рейки сеанса, за да може да се постигнат някакви по-трайни резултати. Разбира се, това са универсални препоръки при работа с Рейки, аз лично прилагам и индивидуален подход към всеки един човек, който се е обърнал към мен, така че да му бъде изготвена и приложена най-адекватната за него Рейки програма.

 

Стояна: Би ли ни разказала конкретна ситуация с твой ученик, който е постигнал големи позитивни резултати?

 

Ани: Ти си първият такъв пример, за който се сещам :) Последният пример, който споделям с радост е на един млад мъж, който благодарение на Рейки се справя успешно с паник атаките си, които вече почти са изчезнали.

Друг пример е свързан с младо момиче, което е с диагноза Хашимото, която чрез Рейки успя да изненада лекарите с постигнатите от нея резултати.

Примерите, които мога да дам са безброй, защото съм посветила над 160 човека в Рейки през последните 5 години и всеки от тях има своя уникален резултат, който му е помогнал да се наслаждава пълноценно на живота си тук и сега :)

 

Стояна: Какво е твоето послание към хората, които точно сега се чувстват изгубени, неудовлетворени и самотни?

 

Ани: Да вярват, да вярват, да вярват, да не спират да вярват в чудеса, защото те са абсолютна реалност, няма нищо невъзможно, както и да знаят, че Животът е прекрасен!!!

 

За мен Ани, беше чест и удоволствие да споделя това с Вас!

 

 

 

Love,

Стояна

Източник: Снимка: www.iamloffa.com

Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook