Намерете ни:

Холистично хранене

Вкусна сурова веган пица

January, 28, 2016 4527,

Вкусна сурова веган пица

Здравей,

 

Днес ще ти представя една много вкусна рецепта за сурова веган пица :)

 

Всички обичаме пица, нали? Големият въпрос е можем ли да хапваме често и това да ни влияе добре? Решението е здравословно и вкусно - веган кухнята е разнообразна от алтернативи и е чудесен начин да задоволяваме и вкусовите си рецептори, и потребностите от важните хранителни вещества, които поддържат здравето на нашето тяло.

 

Тази рецепта със сигурност не е оригинална италианска :), но със сигурност е изключително полезна и вкусна. Докато от обикновените пици, направени от бяло брашно, месо и огромно количество кашкавал и сирена има голяма възможност за получаване на тежест в стомаха, тази веган пица носи усещане за ситост, енергия и жизненост.

 

Дори да обичаш месо и веган менюто да ти е далечно, все пак опитай този невероятен вкус :)

 

Ето и от какво имаш нужда, за да приготвиш сурова веган пица:

 

Продукти:

 

Сирене

 

1 чаша кедрови ядки

 

Сок от един лимон

 

1 скилидка чесън

 

2 чаени лъжички билки по избор /макадамия/

 

2 супени лъжици реджувелак или вода

 

2 супени лъжици хранителна мая

 

Хималайска сол на вкус

 

 

„Тесто”/ Коричка

 

1 червена чушка

 

1/3 чаша слънчогледови семки, конопено и ленено семе

 

Хималайска сол и черен пипер на вкус

 

 

Основа:

 

Около 2 чаши сезонни зеленчуци, които харесвате /гъби, лук, чушки, спанак, авокадо, морков/

 

1 чаена лъжичка соев сос тамари и студено пресован зехтин

 

 

Сос

 

3/4  чаша нарязани пресни домати

 

3 супени лъжици сушени домати

 

1/2 чаена лъжичка лимонов сок

 

1-2 фурми

 

1 супена лъжица мисо

 

1 малка скилидка чесън

 

Пресни или сушени босилек и риган на вкус

 

 

Начин на приготвяне:

 

Стъпка 1 - Сирене

 

Смесете всички съставки, докато сместа се получи много гладка и плътна.

Увийте в тензух, поставете в купа и ги оставете между 2 и 5 дни. Можете да използвате сиренето веднага, но колкото по-дълго го оставите да узрее, толкова вкусът и консистенцията ще бъдат по-добри.

 

Стъпка 2 – „Тесто”/Коричка:

 

Сложете всички съставки в кухненския робот и миксирайте, докато се получи еднородна смес, подобна на тесто.

Разстелете я равномерно в тавата върху пергаментова хратия и я оставете във фурната на възможно най-ниската температура за около  3-5 часа или докато не се превърне в гигантски крекер.

 

Стъпка 3 – Основа:

Разбъркайте зеленчуците в соса тамари и зехтина и ги оставете да се мариноват във фурната при най-ниска температура за около час.

 

Стъпка 4 – Сос:

Блендирайте всички съставки, докато стане гладка смес.

Намажете я равномерно върху блата, наподобяващ коричка, поставете и парчетата сирене, а след това и маринованите зеленчуци.

 

Може да комбинираш с разкошна зелена салата или любимия фреш :)

 

Желая ти пълно с удоволствие вкусно хапване!

 

Love,

Стояна

 

Източник: www.onegreenplanet.org


Добре дошли в I am House - мястото на холистичните идеи!


Техники за успешен ден

Въведе своя имейл адрес:

Гайд за медитация

Въведе своя имейл адрес:

Последвай I am House във Facebook